Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wiem że już wiele razy było na ten temat więc zgóry przepraszam,moderatorów :modlitwa:

A dokładnie chodzi o to że, w moim autku BMW E46 1,8 2000r.Zpaliła mi sie ta kontrolka pare dni temu i ciągle sie swieciła :( Umówiłem sie na autoryzowany serwis by chłopaki mi to sprawdzili na kompie na ten wtorek ale wczoraj nagle mi zgasnęła :D i juz jest wszystko ok.

I tu pytanie dlaczego sie zapaliła i nagle po paru dniach sama zgasła???Miała może ktoś taki przypadek?

Z góry dzięki za odpowiedzi :cool2:

Opublikowano
Dokladnie mialem to samo.Na kompie wychodzil sklad spalin i chcieli mi wymieniac sondy.Jednak powodem tego bylo ssanie lewego powietrza.Na zgieciu weza byla mala dziurka.Zdejmij oslone silnika i posluchaj czy nie syczy ruszajac gumowymi wezami.
te gusta conducir? BMW
Opublikowano
Witam.kontrolka moze sie zaswiecic jak lejesz niezbyt dobre jakosciowo paliwo,gdy tankujesz samochod przy zapolonym silniku,kiedy filtr powietrza jest w niezbyt dobrym stanie.i oprocz tego wiele innych rzeczy sklada sie na reakcje kontrolki,polecam wpiecie pod kompa i zresetowanie kompa w aucie.
Opublikowano

A silnik pracuje normalnie-tzn nie wahaja sie obroty?

W compakcie e46 mialem nieszczelny korek wlewu oleju i tez mi sie zapalila.Jezeli ci gasnie to znaczy ze blad nie jest staly.Ja stawiam na lewe powietrze.

te gusta conducir? BMW
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam wszystkich, jetem tu poraz pierwszy i mam podobny przypadek tyle ze u mnie to sie swiecilo caly czas.

Bylem na komputerze i powiedzieli ze to felerne paliwo i ze sonda lambda nie pracowala dopuki sie nie przygazowalo, wtedy bylo ok. Kupilem wlasny skaner podlaczany pod laptopa i moge wykasowac sam bledy. Niestety po kilkunastu godzinach jazdy znowy sie swieci. I teraz mam pytanie. Czy dolanie zlej proporci plynu do chlodnicy (za duzo) moze spowodowac zla emiie spalin? Z gory dziekuje za odpowiedz