Skocz do zawartości

Nie chce odpalać,prosze o pomoc :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam Szanowne Grono,tydzień temu zakupiłem swoje pierwsze BMW 530d z 99r i juz pojawił sie problem.Po ogledzianch zaufanego mechanika stwierdził ze wszystko jest oki, oprócz przewodu paliwowego który idzie od filtra pal do pompki,w miedzy czasie był znajomy z komputerem w celu sprawdzenia błedów,znalazł ich tylko 3,miedzy innymi błąd imobilaizera, oczywiście wszystkie wykasował,samochodzik czekał 2 dni za swoim nowym przewodem paliwowym,po dwóch dniach samochód nie chce odpalić,poradźcie proszę co moze byc?????czy wykasowany błąd z imobilaizera mógł byc przyczyna problemu????Wielkie dzięki za pomoc
Opublikowano

uklad powinien sie odpowietrzyc sam po kreceniu

sprawdzales filtr paliwa ?? kiedy byl wymieniony ???

paliwo dochodzi wogole do silnika ???

sprawdz dokladnie uklad jeszcze raz

pompka jest slyszalna ???

jesli uklad paliwowy jest ok to cos musi byc z tym imob...

Opublikowano

Witam,

miałem kiedys cos podobnego.Napisz czy wyjeżdziłeś wszystkie paliwo z baku do końca ,bo ja tak zrobiłem i pózniej miałem takie problemy jak Ty.Pierwsze zdejm przewód paliwowy który dobrowadza paliwo do filtra i włacz zapłon ,jesli paliwo nie bedzie sie lało to masz znowu zapchany przewód lub pompka do wymiany-u mnie był przewód.Trzeba wyczyscic bak i przedmuchać przewód.Umnie to pomogło i teraz problem sie nie pojawia.Filtr paliwa tez nalezałoby wymienic.

Opublikowano
Paliwo było,wszystko sie zaczeło jak sie sciągneło stary przewód,Po załorzeniu nowego przewodu samochodzik nie chce odpalic,mechanik meczy sie drugi dzien zeby go odpowietrzyc.Fachowiec podobno jest dobry :)
Opublikowano
530d odpowietrza bardzo łatwo-wystarczy włączyc zapłon i chwile poczekać.Przewód przed filtrem sciągał?leje sie paliwo?.Niech to pierwsze sprawdzi.A może pompka paliwa.U mnie był zapchany przewód paliwowy przed filtrem.
Opublikowano
Dzisiaj dostałem diagnozę od mechanika,została uszkodzona pompa paliwa ta przy silniku,powiedział mi ze nowa pompa kosztuje 2,500 tyś,czy według was nie przesadził z ta cena????stwierdził ze nie opłaca jej sie regenerować ze koszty są podobne,od czego najczęściej psuja sie te pompy paliwa????Dzieki za pomoc