Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z BMW e36 1.8 is silnik m42 prosze wiec o pomoc.Jak silnik jest zimny np auto stoji cala noc i rano ruszam samochodem to przez pierwsze piec min jak ruszam to dziwnie szarpie samochodem jak puszczam sprzeglo dodam tyle ze sprzeglo jest calkiem nowe wymienione 2 miesiace temu komplet lozysko docisk i tarcza.Czasem jak puszczam sprzeglo to slychac taki dziwny gluchy stukot.Prosze wiec o pomoc.Drugi problem to taki ze wymienilem kompletny rozrzad czyli lancuch wszystkie 4 slizgi i napinacz i dalej go slychac przy 3 tys obrotow tylko z tym ze teraz nie slychac go na zimnym silniku tylko dopiero jak sie dobrze nagrzeje.Wiec moje pytanie co to moze byc i co bym musial zrobic zeby juz tego rozrzadu nie bylo slychac.Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi wszystkim osoba za odpowiedz.

Nic wiecej nie trzeba mówic BMW
Opublikowano
No witam i dziekuje za zainteresowanie problemem czytalem tamtego posta i to nie jest dokladnie to samo u mnie nie ma zadnego klekotu jak poprostu ruszam autem kiedy jest zimne musi dluzej stac cala nac to pierwsze kilka razy jak ruszam to delikatnie szarpie samochodem a jak sie juz przejade np 5 min pozniej nic takiego sie nie dzieje wiec moje pytanie jest czy ktos juz moze tez tak mial i co to moze byc sprzeglo kompletne nowe wymiana 2 miesiace temu
Nic wiecej nie trzeba mówic BMW