Skocz do zawartości

kontrolka / szyba / zarowki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Od czerwca mam E46-II 320d i wkoncu znalazlem troche czasu by zrobic wszystko na zime na tiptop.

Swieci mi sie kontrolka od AIRBAGA (czerwona) non stop.

Czego moze to byc przyczyna? Auto (niby) bezwypadkowe (sladow nie ma).

Odlaczenie kontrolki to nie rozwiazanie :/

Nastepny problem to szyby.

Lewa szyba podczas otwierania, na wysokosci 50%, slysze takie jakies bicie w srodku, lekkie, pojedyncze. Metalowa linka stuka? (szyby elektryczne)

Rozebrac i sprawdzic? Jak faktycznie to linka, to prowadnica do wymiany?

Prawa szyba sie w ogole nie otwierala, rozebralem drzwi i patrze, silnik odpiety, podpinam i co ... opuscila sie ale nie wrocila do gory. Zamienilem recznie bieguny na kablach i ... myk idzie do gory. Co to jest? Co trzeba wymienic? Steronik zmiany bieguna? Jest cos takiego?

No i na sam koniec. Jakie polecacie zarowki?

Naczytalem sie tu wiele o H1, H7.

Ze nie ktorzy mieli przygody na granicy PL-CZ,

ze szybkim spalaniem zarowek. itd itp.

Wiec ktore? Vision white? Blue vision? Silver vision?

Moze ktos zrobi ankiete?:)

Z gory dziekuje za pomoc

Michal

Opublikowano

Ad. 1

mozliwe że mata poszła w siedzenie... ale to trzeba sprawdzic... mozliwe że ktoś wyjął zegary ... przkrecil kluczyk... lub sciągał kierownice ... grzebnął nieumijetnie i sie zaświeciła na stałe...

Tylko komputer...

Ad. 2

musisz rozebrac i sprawdzić... nie da się tak na podstawie opisu powiedzieć co Ci stuka i co może byc do wymiany...

A z tą co się nie otwiera wogole... miałem coś takiego w e36 coupe... do wymiany był sterownik...

musisz podjechać do elektronika... albo samemu to sprawdzić... raczje nie jest nic zaśniedziałe itp... bo widac własciciel poprzedni o tym iwedzial skoro to odłacztyl...

Ad.3 żarówki jakei chcesz... ogolnie dobre są philipsy blue vision lub silver... te blue troszke słąbiej swiecą od silver... ale i tak lepiej niż zwykłe żarówki...

wazne abys nie zakładał jakis HID z marketu albo z allegro.. .bo ci sie szybko spalą... widocznośc kipeska... a i xenon żadny...

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano

Komputer byl sprawdzany, testy robione.

Czyli mata ... tylko u mechanika?

A co do sterownika ... jaki to ma byc konkretnie?

I jest ich w samochodzie 4 sztuki? Pozostale 3 szyby dzialaja.

Tak na szybkiego to bym se przelozyl z tylu do przodu.

Gdzie takie cos dostane? Na allegro szukalem takich czesci ale ciezko ...

Opublikowano

było coś w dziale zrób to sam... o naprawie maty...

ale to dziwne że był na komputerze..i nie powiedzieli Ci co jest... może poduchy wogole niema... :)

u mnie w coupe troche inne roziwazanie domykanie szyb itp... poszedl sterownik przy silniczku ... czyli to co masz na ramieniu od szyby...u Ciebie nie wiem... pozatym musisz to sam stwierdzic nie da się tak wirtualnie...

Opublikowano
Witam.Co do szyby to jest wlacznik winny,on przelacza +,- to jest obroty lewo-prawo. :oops:

mozliwe że nie mam racji.. ale według mnie przełacznik raczej nie...

przynajmniej u mnie to nie był przelacznik..i przelacznik raczej z tym ma mało wspolnego...

pozatym wtedy nie odlaczyli by w dzwiach..tylko przy przelaczniku i juz.. .

no ale najlepiej sprawdzić wszystko.. wiec moooże akurat dziwnym trafem okaże sie przelacznik

Ps...

No garaz super sprawa... a z kanałem :modlitwa: