Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich szanownych użytkowników BMW!

Jest to mój pierwszy post i pierwsze zapytanie, ale forum obserwuję już około roku :D

Postaram się opisać mój problem.

Ostatnio jadę sobie w dość sporym deszczu i po przejechaniu około 7km zaczęło dziać się coś dziwnego. Migacz, hamulec, redukcja do dwójki i ... właśnie... coś niecyklicznie trze jakby było nienasmarowane. Dzieje się tak tylko na drugim biegu - na jedynce i trójce przy podobnych prędkościach nic się nie dzieje.

Kolejnego dnia jechałem w deszcz tym samym odcinkiem i stało się to w tym samym miejscu.

Znalazłem kilka podobnych postów, ale było w nich o huczeniu/wyciu co wskazuje na podporę wału. Przekopałem też trochę sklepów z częściami i natknąłem się na coś takiego jak łącznik elastyczny wału - cena zamiennika 100zł lub Lemfoerder (czy jakoś tak) 200zł.

Ma ktoś jakieś sugestie? I czy to wytrzyma jeszcze minimum 200km bo na razie nie mam czasu się za to wziąć

?

Wdzięczny byłbym też za lokalizację elementu na

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CJ51&mospid=47453&btnr=26_0092&hg=26&fg=10

Pozdrawiam

Jarek

Opublikowano

będę jeździł spokojnie, bo boję się o samochód - to moje oczko w głowie :wink:

tylko teraz tak... czy to aby na pewno któryś z tych elementów? Czy np łącznik wymaga od czasu do czasu smarowania ?

Poczekam jeszcze na dalsze sugestie. :cool2:

Pozdrawiam

Jarek