Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam nowe felgi 18stki przod 8.5cala zalorzylem opony 235/40/18 a mam pytanko odnoscnie tylu..... moge zalorzyc wezsze niz 265/40/18 na 10calowa felge?? prosze o rady pozdrawiam

B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano
Witam. moge zalorzyc wezsze niz 265/40/18 na 10calowa felge?? prosze o rady pozdrawiam

Pewnie ze mozesz :!: Mialem kiedys na 9 calowej 16-tce - 205 :twisted: W Twoim przypadku najlepiej wszczelic oponke 245/35/18 (rozmiar zalecany do e36). Jakie ET tych 10` ??

p.s. Twoje e36 jest poszerzone/utwardzone ?? jezeli nie to zycze powodzenia....

PZDR

Opublikowano
Kolego obecnie juz jest 523 e39 98rok. Nie wiem jakie jest ET ... obecnie jest wrzucone 265/40/18 z tylu i nie obciera, dopiero w 5 osob czasami na wyboju przytnie ale bez tragedii. chce jednak mzienic te opony ze wzgledu na spalanie.... 2 litry mniej palil na standardzie :)
B-bardzo M-mądry W-wybór
Opublikowano

Trzeba bylo tak odrazu :D zmien sobie w profilu....

Przednie opony to jak najbardziej zamiennik do e39 natomiast te tylne 265/40 sa troszke za WYSOKIE i tak jak napisales - przy komplecie osob/zaladunku moze delikatnie obcierac - jezeli koniecznie chcesz zmienic na wezsze to polecam 245/40 a jezeli nie praktykujesz/nie chcesz miec wezszej opony od felgi to 255/40 (tez minimalnie za wysoka). W 5-tce i tak powinno byc na 10 calach przynajmniej 265/35, co do spalania to na duze zmniejszenie bym nie liczyl.... ja bym zostawil jak jest - to nie 3ka w ktorej trzeba kombinowac z wezszymi oponami. Chociaz przy silniku 2,5 w e39 to i tak troszke przesadzona ta konfiguracja... ale wyglad na pewno :cool2: