Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Posiadam E-34 520 i z 89r zagazowany. Zaczyna przemawiać do mnie ironiczne powiedzonko BMW.W ciągu tygodnia dwie awarie, :cry: raz pompa paliwa - zatarta na "własne życzenie", jeździłem za często na gazie z rezerwą paliwa. Ale to już zrobione, a teraz podczas jazdy na gazie nagle pryy i koniec stoję na drodze. Sprawdziłem - brak iskry. Zrobiłem pomiary cewki i prawdopodobnie jest dobra i na tym moja wiedza się kończy :?: . Może ktoś z forumowiczów mi pomoże bo nie wiem za co się łapać. Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące pompy paliwa. Czy można odłączać pompę podczas jazdy na gazie ,aby nie chodziła, czy to ma jakieś znaczenie.Posiadam zwykłą instalację nie sekwencję.

Pozdrawiam

Opublikowano

brak iskry na swiecach (skoro cewki sa ok) moze byc spowodowany usterka czujnika na wale lub/i przekaznika zaplonu, ewentualnie w najgorszym przypadku kalkulatora wtrysku

odnosnie pompy paliwowej - mozna zalozyc odciecie jej zasilania podczas gdy jezdzisz na gazie

Opublikowano
Świece wymieniałem miesiąc temu,brak iskry był już na samej cewce.Byłem w warsztacie w Auto Adam Serwis i wymieniono mi padnięty czujnik położenia wału. Teraz jest ok :dance: , skasowali mnie na 320 zeta.....