Skocz do zawartości

Dławi sie po odpaleniu na zimnym silniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam podobny problem z BMW.

zacznę od początku: Jechałem dziś z rana odwieźć siostrę na jazdy, i Betunia odpalała za 1 razem z benzyny, odjechałem przełączyłem na gaz po zagrzaniu się silnika. w drodze powrotnej na skrzyżowaniu zgasła i

"dudłałem " by ją odpalić dopiero po 20 min ją odpaliłem zajechałem na stację lecz akumulator siadł teraz się ładuje. Podczas jazdy było tak: wrzucałem na 1 gaz do dechy i nic dopiero gdy puściłem gaz zaczęła przyśpieszać tak samo na 2 biegu :/. w końcu odpaliłem ją z 2 samochodu i dojechałem do domu bez problemów przy 70km/h nic żadnego dławienia i na gazie i na benzynie. Myślicie że to filtry lub te przewody?. najlepiej chyba podłączyć pod komputer i szukać. Co o tym myślicie ?

Z góry dzięki za odpowiedź!!

Opublikowano
Juz wiem ocb. Zdolalem dojechac do sabatu w lublinie i podlaczywszy bete pod kompa dowiedzialem sie o licznych bledach w kompie pokladowym. Wykasowano je lecz przyczyna dlawienia sie jest sonda lambda i alternator.
Opublikowano
alternator nie dawał prądu do akumulatora i nie mogłem jej odpalić. tak to zrozumiałem. alternator swoją drogą. druga sprawa to ta sonda wszystko psuła. teraz zabule z 6 baniek :/