Skocz do zawartości

szalejace obroty... wdzieczny za szybką pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko chlopaki;)

Ale dzis mi sie narobilo.. Wiec sytuacja wyglada tak:

Jechalem sobie dzis w maly deszczyk i wszystko bylo ok. Znalazł sie dluzszy odcinek drogi wraz z fotoradarem, wiec pomyslalem ze wlacze sobie tempomat i juz;-) wlaczylem, przejechalem dalej (uzywajac gazu w pedale wiec mi sie chyba wylaczyl ten tempomat, tak jak to zawsze bylo) Ale po jakichs 2km zorientowalem sie, stojac na swiatlach ze obroty mi nie spadaja. Ciagle trzma sie z 1,3tys obrotów stojąc na hamulcu ( bo mam automata ) mysle co jest, wrzucilem na "P" a oborty mi do 2tys skoczyly... ja z szokowany pojechalem dalej. Wylaczylem autko, przyszedlem za 20 min wlaczylem i dalej to samo.. Jakby ciagle mialo wcisneta odrobine gazu. I jak hamuje przed swiatlami tez jest jakby na koniec takie male szarpniecie, jakbym hamowal na wcisnietym gazie czy cos.. co to moze byc? Czyzby tempomat mogl spowodawac jakis blad w komputerze? Niedawno mialem wtrysk wymieniany.. ale nie sadze by to to.. Nie mam zielonego pojecia co to moze byc... pomyslalem ze dzis akumulator na noc odlacze to komp sie zresetuje i moze bedzie lepiej.. pomozcie bo jest ciezko;|

Opublikowano
Chyba cos z tempomatem bo zdaje sie ze przestał działac..nie mam pojecia..odlaczylem akumulator.. piszcie co sadzicie..załamka;|
Opublikowano
Wlasnie podlaczylem akumulator.. i dalej to samo.. :| :| :| :|... czasami czlowiek sie wkurza, tu cos naprawia przy autku, tu cos planuje... a tu jeszcze mu cos nagle wyskoczy;| Chyba wizyta u elektryka mnie czeka, bo ja nie mam pomyslow... Jak wy cos podejrzewacie to pisac smialo
Opublikowano

Po problemie... najadlem sie nerwów tylko ..a przy dokladniejszym obejrzeniu przepusticy okazalo sie ze linka wchodzaca do niej, wczesniej zaczepila sie sie z jednej strony i temu obortu mi zawyzalo..heh, ze tez nie zauwazylem tego wczesniej, 2min roboty;-)

Pozdro!