Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj zatankowałem lpg na shellu i mam takie oto objekcje:

mianowicie zawsze wchodzilo mi do zbiornika ok 45 litrow, a tutaj wesżło tylko 39 l, mało tego na tym paliwie silnik trzyma mi obroty 1100 - 1200, zawsze oscylowały w okolicy 700 - 800.

O co cho? To, że jakość gazu może mieć wpływ na obroty to ok ale na pojemność zbiornika? :mad2:

teraz mi sie kojarzy, że jak jakis czas temu tankowałem na tej samej stacji także miałem takie obroty, no ale teraz zatankowałem cały zbiornik.

Teraz moje wywody - jesli lpg jest lepszej jakości to trzyma mi te wyższe obroty? mam wrażenie że auto mi sie zamuliło... nie dość że to 1,6

Opublikowano

lpg z shella jest rzeczywiscie leprzy i u mnie tez trzyma wyzsze obroty, z tym ze auto lata jak oszalale i mniej pali. jak zatankuje u wiesniaka albo w płockiej to zaczyna palic wiecej nawet o 2 litry i jest mul. nie dziw sie ze mniej weszlo albo maja slabsza pompe, albo nie kantuja na liczydle jak na prawie kazdej innej stacji. generalnie polecam

ps. jaki masz zbiornik???

POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a ja czy leje na shellu czy na lotosie czy na stacji paliw "auchan" nie widze roznicy w spalaniu czy mocy, co do tankowania to rozne stacje moga podawac gaz pod troszke innym cisnieniem, zawor w aucie odbija wtedy albo wczesniej albo pozniej, dlatego na jednych wchodzi troche wiecej a na innych mniej, pozdro...
Opublikowano

sorry ze sie wcinam

ale co do jakości paliwa wiem cos na ten temat, choc śmigam na ropie.

koledzy maja racje dobre stacje dobre paliwko a jak by nie było my od BMW potrzebujemy tego zwanego powera. jak tankuje na BP lub JET itp. smigam 1,2,3,4,5 i 180 na zegarze,a czasami jak nie mam możliwosci tankowania na tych stacjach a tankuje na jakis tzw.(no name) idzie bo idzie nie ma powera.

Pozdro dla wszystkich