Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam czy może mi ktoś doradzić jak zabezpieczyć skutecznie bmw 730 diesel e65,i czy duża jest liczba kradzieży tych aut? :?:
  • 3 lata później...
Opublikowano
Witam najlepiej zabezpieczenie zrobic w servisie lub u dobrego elektronika ja do swojej e65 zalozylem zabezpieczenie blokujące caly system odpalania wyglądało to tak ze tylko kontrolki swiecily a paliwo i rozruch byl odciety polecam serwis zeby jakis paprak nie popsul instalacji bo jak wiemy są tam swiatlowody moje zabezpieczenie w aso kosztowalo 1000zl
Opublikowano
ja mam system satelitarnego namierzania. tylko nie jakaś tandeta, bo taka można znaleźć i rozprogramować w 15min. porządny system kosztuje ok 1200zł, ale dostajemy certyfikat i to uprawnia nas do upustu na ac w moim przypadku 850zł, ponieważ ryzyko kradzieżowe znika praktycznie całkowite. odnalezione samochody to 99,9%. system montowany we wszystkich jachtach i drogich samochodach. ja polecam w 100%, w razie kradzieży po mojej informacji wypuszczają samolot który namierza sygnał, który jest zdalnie aktywowany w chwili poszukiwać, a nie cały czas jak w przypadku tanizny z allegro. dzięki temu potencjalny złodziej nie może namierzyć zamontowania systemu w samochodzie podczas kradzieży. polecam!
Opublikowano

Witam!

Z tego co się orientowałem to najlepiej zrobić odcięcie napięcia w czujniku położenia wału.

Najtańszy i najlepszy sposób na zablokowanie e65 :D

Pozdrawiam

Opublikowano
ja mam system satelitarnego namierzania. tylko nie jakaś tandeta, bo taka można znaleźć i rozprogramować w 15min. porządny system kosztuje ok 1200zł, ale dostajemy certyfikat i to uprawnia nas do upustu na ac w moim przypadku 850zł, ponieważ ryzyko kradzieżowe znika praktycznie całkowite. odnalezione samochody to 99,9%. system montowany we wszystkich jachtach i drogich samochodach. ja polecam w 100%, w razie kradzieży po mojej informacji wypuszczają samolot który namierza sygnał, który jest zdalnie aktywowany w chwili poszukiwać, a nie cały czas jak w przypadku tanizny z allegro. dzięki temu potencjalny złodziej nie może namierzyć zamontowania systemu w samochodzie podczas kradzieży. polecam!

namierzyć to może nie,ale jak sprawa wygląda z zagłuszaniem sygnału???

(*pozdrawiam*)
Opublikowano
pewnie jakoś można go zagłuszyć... z tym, że potencjalny złodziej przychodzi z nastawieniem zlokalizowania urządzenia w samochodzie. samochód jest lokalizowany przez okres 3 sekund i tylko wtedy można urządzenie namierzyć w samochodzie...