Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Jakie głośniki polecili byście mi do mojej buni chodzi mi konkretnie o głośniki w półce i z przodu te koło drzwi .Zależy mi na dobrym brzmieniu .

Pozdro

Opublikowano

Witam

Kwestia jest tylko kasa, na przod ida glosniki 13 cm wiec wybor masz ogromny (na allegro od 5,5 PLN do 500 PLN za kpl).

Nie wiem czy pod oryginalne maskownice wejda glosniki 2 lub 3 drożne (ze wzgledu na wystajacy grzybek po środku glosnika.

Moge Ci polecic te: http://allegro.pl/item226940547_najtaniej_pioneer_ts_g1309_gwarancja_paragon_fa.html

Montowalm je oststnio w megance i graja naprawde niezle (w nich nie ma problemu z wystajacym "grzybkiem" poniewaz maja stozek ktory pelni role tak jabkby glosnika wysokotonowego)

Opublikowano

Ten stozek nie pelni roli zadnego glosnika, tylko nadaje kierunkowosci wysokim czestotliwosciom. Dlatego jesli zamontujesz te glosniki w miejscu dla nich przeznaczonym w E36 (kolo nóg..) to nie ma zadnego sensu.

W ogole to odpusc sobie x-drożne zabawki ktore graja gorzej niz seryjne Nokie i zobacz cos z oferty Hertz, np ESK 130 - glosniki rewelacja, system odseperowany. Sam mam zamiar w niedalekiej przyszlosci takie zainstalowac.