Skocz do zawartości

Jak rozebrać fotel pasażera? (coupe)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pytanie jak w temacie. Ostatnio jak pociągnąłem za ten uchwyt do przesunięcia fotela (właściwie do złożenia fotela aby pasażer mógł usiąść na tylnej kanapie) to nic nie zadziałało. zajrzałem pod fotel i się okazało że linka się zerwała. czy wie ktoś jak to naprawić? Da się jakoś zdjąć ten plastik z tyłu fotela? Z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano

plastiku napewno nie ściągniesz ponieważ on jest lepiony najprościej i najszybciej jest sciągnąć całe obicie kiedyś już to sciągałem ponieważ wymieniałem fotele w coupe ale chciałem zachować podgrzewanie

z boku w rancie który idzie do okoła oparcia są takie małe metalowe zatrzeski dosyć trudno sie je wyjmuje po ich wyjecia całe obicie odejdzie od fotela

życie zaczyna się dopiero z BMW

E30 CABRIO 2.5

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
mógłbyś sprecyzować [wytłumaczyć jak wół krowie na rowie] w jaki sposób dokładnie sciągnąć obicie, w którą stronę ciągnąć za obicie, tak żeby niczego nie rozpierdzielić... z góry dzięki
Opublikowano
Przyłączam się do prośby o dokładniejszą instrukcję. Próbowałem już to rozebrać ale łatwo nie idzie.
Opublikowano

wyciagasz fotel z auta.

-sciagasz zaglowek

-naciagasz obicie w kierunku tylu fotela

-wysowasz z rynienki na tym plastiku

-i masz dostep do reszty...

co do siedziska to jest kilka srybek od spodu fotela i dwa zatrzaski.,..schodzi dobrze

.......