Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Wlasnie sprzedalem moja miesieczna Cobre 19DX i mysle o zakupie lepszego radia - chce cos z ASC (wiem ze to = President), bo ciagle krecenie galka z Cobry juz mnie dobilo i zdarzylo zdenerwowac :duh: .

Myslalem o Presidencie Johnny II - co myslicie na ten temat ?

A moze doradzicie mi cos innego w cenie ok. 450 zl ?

Czy tez moze warto dolozyc te ok. 70 zl do Presidenta Harry II ?

PS. Bede uzytkowal to radio z antena Midland ML145 .

z gory dzieki

pozdrawiam

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

po co wam cb radio?????

rudy 102???czy co?????

jakos nie mam cb radia i daje rade jezdzic...

ciekawilo mnie zawsze po co radio,i nie znalazlem zadnego,logicznego wytlumaczenia...

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

CZĘŚCI ZA GROSZE-skrzynie od 250zl,mosty tylne od 150zl,zawieszenia,blachy

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

co wy tak z tym presidentem?? za duzo pieniedzy macie czy co?? czy macie manie "oryginalnosci" - kupie oryginalnego presidenta to pewnie bedzie super chodzilo radyjko.

cobra to rzeczywiscie kupa - strasznie sie zepsula.

ja mam radio TTI 770 i antene president Indiana (kupilem bardziej ze wzgledu na wyglad, malo sie rzuca w oczy, nie trzeba stroic a parametry ma nienajgorsze).

radio ma wbudowany asc a nie musze krecic zadnymi pokretlami, nic mi nie szumi, nie trzeszcy i nie pierdzi. przez caly czas jazdy mam cisze, przerywana nadawaniem mobilkow. to radio mozna kupic za 250zl i nie widze sesnu wydawania wiecej pieniedzy :)

jacekkarasowski - jechales kiedys chociaz raz, z radyjkiem w jakas dluzsza trase?? to proponuje sie przejechac i wtedy porozmawiamy po co i dlaczego :)

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
Opublikowano

Jestes pewnien ze to radyjko TTI 770 ma ASC ? Bo przegladalem aukcje na allegro z tym modelem i nikt o tym nie wspomnial nic ze sprzedajacych .... :oops: .

I jak jest w nim z ta zmiana koloru podswietlenia ? Bo podobno tam jest taka opcja ...a niebieski nie podchodzi do BMW :duh: .

pozdr.

piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano

jezdze i daje sobie rade...

uwazam troche i w miare przestrzegam przepisow i jest luz...

cb radio jest dla tych co lubi gaz do dechy i pedza nie myslac....

bp na pewno nie po to by pytac o korki....

tylko po to by pytac czy gdzies stoja, a jak ie to rura!!!

stop wariatom drogowym...

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Ja polecam unidena 520, o którym piszą że jest to to samo co president johnnyII. Kosztuje 280 zł na allegro i spisuje się super. Poczytaj jego recenzje i zobaczysz że warto. Jedyny minus że nie ma homologacji na Polskę ale mi to nie przeszkadza.
Opublikowano

piotresb hmm chyba sie zapedzilem niechcacy, pomylilo mi sie z ANL wbudowanym a nie ASC - moj blad :) ale tak jak pisalem, nic mi nie szumi w tym radiu, nie zbiera niepotrzebnych szumow i przy sqelchu skreconym na 1/4 skali jest cisza. moze to zalezy od anteny, albo u mnie tak sie po prostu zgral zestaw - trzebaby bylo sprawdzic na innej antenie w innym autku.

co do podswietlenia - niestety nie da sie go zmienic, jest tylko niebieskie. mozna tylko regulowac 3 stopniowo jasnosc. w dzien jest ok, ale w nocy niebieski troche przeszkadza a ja mam radyjko zamontowane pod takim katem, ze nie widze co jest na wyswietlaczu przez ten kolor.

tu masz do poczytanie o tym radyjku:

http://www.cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=698

chyba, ze jeszcze Unidena 520xl pro jak dorwiesz to bedzie git.

jacekkarasowski - oj bardzo sie mylisz kolego, bardzo.

Opublikowano

nie myle sie......

oprocz wariatow drogowych cb radio w aucie to czesty atrybut okradajacych auta -radia,kola jak i cale auta-zawsze jakis inny uczynny kierowca ostrzeze o patrolu policji.

i wariatow drogowych-kierowca ktory potracil mojemu koledze dziecko na pasach na drodze przebiegajacej przez wioske-TRASA| KOSZALIN KOLOBRZEG

jednym slowem- WSZYSCY Z DROGI BO PAN Z ANTENKA NA DACHU JEDZIE!!!!!

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano (edytowane)

O czym ty piszesz?!?! Nie miałeś nigdy CB radia a wypisujesz takie głupoty :duh: A próbowałeś kiedykolwiek dojechać do miejsca przeznaczenia w dużym nieznanym ci mieście albo na takiej głuszy że nie możesz znaleśc tego na mapie?Myślisz , że ludzie mający CB nie jeżdżą według przepisów?

A tak co do tematu to mam Johnny II z anteną President ML145 i nie narzekam :mrgreen: .Na forum CB ludzie piszą że ASC jest troche niedopracowane jak na nasze polskie warunki ale serwis w Częstochowie poprawia ASC za darmo jeżeli radio jest na gwarancji.Można to zrobic jak jesteś przejazdem lub wysyłkowo.Ja polecam bo u mnie się sprawdza w osobówce jak i w ciężarówce. :cool2:

PS Uniden 520xl to bardzo dobre radio ale nie bedziesz miał w razie czego gdzie zrealizować gwarancji bo przez homologację nie jest dopuszczone do sprzedaży w Polsce.Musisz przeliczyć czy niższa cena to równoważy.

Edytowane przez jick
Opublikowano

Kolego Jacku, nic raczej juz na to nie poradzimy ze masz uraz do ludzi uzywajacych CB :oops: :| .

Wlasnie teraz biore pod uwage jeszcze unidena 520 xl pro, koszt 300 zl, one maja ASC ? jesli to to samo co president to chyba maja prawda ? :worried:

Opublikowano

O czym ty piszesz?!?! Nie miałeś nigdy CB radia a wypisujesz takie głupoty :duh: A próbowałeś kiedykolwiek dojechać do miejsca przeznaczenia w dużym nieznanym ci mieście albo na takiej głuszy że nie możesz znaleśc tego na mapie?Myślisz , że ludzie mający CB nie jeżdżą według przepisów?

A tak co do tematu to mam Johnny II z anteną President ML145 i nie narzekam :mrgreen: .Na forum CB ludzie piszą że ASC jest troche niedopracowane jak na nasze polskie warunki ale serwis w Częstochowie poprawia ASC za darmo jeżeli radio jest na gwarancji.Można to zrobic jak jesteś przejazdem lub wysyłkowo.Ja polecam bo u mnie się sprawdza w osobówce jak i w ciężarówce. :cool2:

po pierwsze swego czasu jezdzilem duzo i cb bylo do niczego nie potrzebne.....

po drugie w dzikiej gluszy to nikt ci nic nie powie przez radio,bo uzytkownikow cb nie bedzie za wielu w okolicy

a po drugie krotko mialem cb i wywalilem to badziewie,a glownym pytaniem ktore slyszalem bylo -gdzie stoja???zeby jakis wariat mogl gaz do dechy...

nie wbijajmy ze jest inaczej,chociaz falszywosc i klamstwo czesto pojawia sie w roznych tematach,w tym tez....

jakos niemcy czy inni cywilizowani ludzie nie potrzebuja cb zeby jezdzic...

moda na cb zrobila sie u nas odkad mozna je montowac i nagle bez niego nie da sie jechac....

wazniejsze od paliwa...

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano
Kolego Jacku, nic raczej juz na to nie poradzimy ze masz uraz do ludzi uzywajacych CB :oops: :| .

Wlasnie teraz biore pod uwage jeszcze unidena 520 xl pro, koszt 300 zl, one maja ASC ? jesli to to samo co president to chyba maja prawda ? :worried:

chwala ci za to jesli cb uzywasz w celach jakich pisza niektorzy-poszukiwanie miejscowosci,miejsca,ulicy objazdu?????

bo chyba nie kupujesz go po to zeby zadac pytanie-gdzie stoja???

i jak dowiesz sie ze policji nigdzie nie ma to bedziesz pedzic na zlamanie karku nie zwazajac na nic ,nie zwalniajac nawet na jakijs wiosce???

a dobrze wiesz ze tak jest

z ludzi ktorych znam to wiekszosc ma cb po to zeby uniknac wpadki za nadmierna predkosc...

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

Opublikowano

po pierwsze swego czasu jezdzilem duzo i cb bylo do niczego nie potrzebne.....

po drugie w dzikiej gluszy to nikt ci nic nie powie przez radio,bo uzytkownikow cb nie bedzie za wielu w okolicy

a po drugie krotko mialem cb i wywalilem to badziewie,a glownym pytaniem ktore slyszalem bylo -gdzie stoja???zeby jakis wariat mogl gaz do dechy...

nie wbijajmy ze jest inaczej,chociaz falszywosc i klamstwo czesto pojawia sie w roznych tematach,w tym tez....

jakos niemcy czy inni cywilizowani ludzie nie potrzebuja cb zeby jezdzic...

moda na cb zrobila sie u nas odkad mozna je montowac i nagle bez niego nie da sie jechac....

wazniejsze od paliwa...

Zobacz temat : CB radio do 450 zl ...doradzicie ?

Jak ludzie sie pytają " padł mi silnik w BMW ..." to im piszesz : BMW po co wam w bmw jeżdzą tylko debile w dresach i próbują zabić staruszki na pasach" :?:

Nie pisz tu nie na temat bo tylko zaśmieciłeś temat autorowi.Tyle OT.

Opublikowano

jick z nim nie pogadasz. koles ma uraz jakis i tyle. uwazasz, ze cb to syf wiec po kija wlazisz na ten temat?? jak ci sie nudzi to sie rozbierz i pilnuj ubrania :evil:

ja jak wyruszm w trase to nawet gruchy nie dotykam, w eterze jest tyle innych mobili, ze wiem, gdzie jest jakis korek, gdzie objazd, ze jakis pijak idzie ulica i zeby uwazac oraz tak - wiem gdzie stoja. jesli uwasz, ze radia uzywaja tylko wariaci drogowi bo jakis potracil dziecko twojemu znajomemu to co - wszyscy juz tacy sa?? nie generalizyj prosze cie bardzo. i nie mow mi tu o modzie bo radiem to ja sie bawilem juz parenascie lat temu. mialem normalne pozwolenie i klare jesli wiesz o co chodzi. pozatym schodzimy na OT.

piotres tu masz do poczytania o Unidenku

http://www.cb-radio.pl/phpBB/viewtopic.php?t=112

to to samo co president tylko robiona pod inna marka i dlatego o wiele tansze, dlatego tez president sie wkurzyl i tak pogmeral ze wycofali homologacje na unideny :)

Opublikowano

uraz to macie wy-nie lubicie gdy ktos ma inne zdanie niz klubik wzajemnej adoracji.....

wiec jak mam nawiazac do tematu-to nie polecam zadnego cb

WYPRZEDAŻ CZĘŚCI E30 E34

#####Kasacja aut#####

tel.787482121

gg 208272

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Unidenek doszedl - 520 XL pro, zalozylem, nie bylo potrzeby strojenia - przypominam antenka ML145 Midlanda .

Jest .... wieeeeleeee lepiej niz na Cobrze :mrgreen: . Lapie wiele wiecej, czysciej, a wystrojenie jest wiele prostsze (choc i tutaj trzeba od czasu do czasu ruszyc galka squelcha) :oops: . Ogolnie chyba to radyjko zadowala mnie :mrgreen: .

dzieki

piotrek

Opublikowano

no i gratulacje :cool2: fajne radyjko nie powinno byc z nim problemow. co do szumow - kolego fale w eterze maja to do siebie, ze szumia. nie ma bata, nie da sie inaczej :) troche szumiec musi. ja jak pisalem wczesniej, squelcha mam ustawionego i praktycznie go nie dotykam. radyjko szumi mi bardzo malo.

73 dla ciebie i szerokosci :)