Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[E-34] 20 24v 94r Witam wszystkich mam problem z moją betką.Niema przyspieszenia dopiero od trzech tyś zaczyna jakoś jechać,strzela w kolektor ssący wymieniłem świece na nowe NGK i dalej są strzały ustawiłem przerwy między elekirodami 0,80.Mam starą uszczelke pod pokrywą zaworów były wycieki oleju posmarowałem silikonem i narazie założyłem czy to może być powiązane,niemam gazu zgóry dziękuje za porady pozdrawiam!!!
Opublikowano
witam jeżeli strzela ci w kolektor to podejrzewam że dostaje za dużo paliwa lub nie przepala całej dawki paliwa problem np. z cewkami i następuje przeskok iskry i dostaje przebicia na przewodzie lub cewce i następuje w tedy strzał ale jak auto idzie powyżej 3000\obr.to raczej zła mieszanka paliwa i powietrza to już wtedy problem z lewym powietrzem / przepływką lub sondą lambda
Opublikowano
Podepne sie pod temat.U mnie podobne objawy(e34 2.0 96r)Auto ciagnie od 3000 obr.do 3000 jedzie jak z przyczepa.wyraznie brak jej mocy.Nie mam zadnych strzalow,ale podczas przyspieszania wskazowka obrotomierza idzie do gory z malymi skokami(co 200-300 obr.ma lekkie zawachanie) a nie plynnie.Co moze jej dolegac.