Skocz do zawartości

Nie wiem co sie dzieje z moim silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam silnik 1.9 benzynę i zaświeciła mi się kontrolka silnika i zauważyłem,że tez jak wyciągnę bagnet czy tez odkręcę wlew oleju przy odpalonym silniku to spadają mu obroty do 400obr/min i w kolektorze ssącym momentalnie słychać grzechotanie .Też ostatnio zauważyłem że do 4.5tyś obr. sie wkręca fajnie a później to strasznie muli tak jakby ktoś jej zabrał 60KM.proszę doradźcie coś co mam zrobić.Pozdrawiam!!!
Opublikowano
Ciezko cos stwierdzic bez podlaczenia pod komputer koszt ok 80zl wiec mysle ze Cie to nie ominie. Wypowie sie 10 osob i kazdy powie co innego wiec taniej bedzie podjechac na komputer niz wymieniac wszystko po kolei.
Opublikowano
To normalne ze przy funkciunujacym silniku odkrecenie korka oleju spowoduje wachanie obrotow.Czesto bywa ze kontrolka silnika zaswieci sie gdy silnik pobiera lewe powietrze.Sprawdz szczelnosc ukladu dolotowego.Nie probuj na dlugo odkrecac korek olejowy bo komp wylapie nastepny blad.
te gusta conducir? BMW