Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jakie są oryginalne palniki w xenonach E39 :?: chodzi mi o to, jakiej są mocy bo musiałbym wymienić ...

Niech moc (BMW) będzie z Wami :)

Szymon

Opublikowano
Madej, dzięki, a ile Kandeli mają, bo z tego co się orientuję, to jest sporo do wyboru

Szymon

Opublikowano
Madej, dzięki, a ile Kandeli mają, bo z tego co się orientuję, to jest sporo do wyboru

Chodzi Ci o temperature?

Owszem wystepuje kilka rodzaji od 4300K do nawet 14000K.

Orginalnie sa 4300K i cos slyszalem o 5800K.

Nie kupuj tych tuningowych od 6000K, wyglada to fajniej niz orginalne 4300K, ale sa mniej trwale, gorszej jakosci, a i sa problemy z gwaracja.

Ja kupilem na allegro Philipsa D2S po 100 PLN/sztuka i jestem zadowolony, swieca juz pol roku.

Opublikowano
[Chodzi Ci o temperature?

Owszem wystepuje kilka rodzaji od 4300K do nawet 14000K.

Orginalnie sa 4300K i cos slyszalem o 5800K.

Nie kupuj tych tuningowych od 6000K, wyglada to fajniej niz orginalne 4300K, ale sa mniej trwale, gorszej jakosci, a i sa problemy z gwaracja.

Ja kupilem na allegro Philipsa D2S po 100 PLN/sztuka i jestem zadowolony, swieca juz pol roku.

Dzięki wielkie za info, o to mi właśnie chodziło :cool2: Tak , wiem, że te mocniejsze są mniej żywotne, poza tym świecą już wtedy typowo niebieskim światłem co jest niedozwolone, co nie ?

Pozdrawiam

Szymon

Opublikowano
...niebieskim światłem co jest niedozwolone, co nie ?

Pozdrawiam

Nie wiem, ale watpie, ze niektore produkty maja homologacje.