Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hej

pytanie do użytkowników 530dA w jaki sposób wasz silnik oddaje moc przy pełnym gazie idealnie równomiernie czy są jakieś skoki

ja czasem mam taki efekt gdzieś powyżej 3000 obrotów występuje chwilowy skok do przodu jakby ktoś go kopnął z tyłu nie zawsze ale czasem

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja tego u siebie nie zauważyłem. Tylko przy starcie czasami jest zauważalna zwłoka w starcie. Nawet byłem z tym w serwisie. Powiedzieli, że sprawdzą czy oprogramowaniu skrzyni nie ma jakichś błędów. Błędów nie było, wyzerowali adaptację. Zrobiliśmy jeszcze jazdę próbną., która także nic nie wykazała - zrywał się od razu (skrzynia ustawiona na automat). Jak pojeździłem późnie to znowu to zauważam co jakichś czas.
Opublikowano

co do swojej skrzyni mam jedno zastrzeżenie

czasemi jak dojeżdzam do swiateł i auto jeszcze nie staneło toczy sie zmienia się światło na zielone daje gaz silnik ciągnie ale skrzynia ten bieg trzyma dłużej i czuć zmianę przełozenia a poza tym jest ok i innych wad nie znalazłem

nie chcę krytykować ale jak czytam te nasze forum to te skrzynie asb nie są za specjalne