Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam od jakiegos tygodnia mam probem z moja furka jest to 20 litrowa 24 zaworki i sa takie objawy jak przeciagne do konca do 6,5tys na 1 lub drugim biegu i puszcze gaz to wytwarza sie taki hałas jak bym mniał przywiozane puszki pod samochodem taki metakliczny dzwienk a dzis zauwazyłem ze pedał od sprzegła mniał małe wibracje .Dodam ze jak jezdze na codzien to nic sie nie dzije tylko jak od czasu do czasu przeciagne ja ,chciał bym wiedziec na co musze sie przygotowac .Chciałem dodac ze poszukuje sondy lamba 5 voltowa simensa na 5 kabelków musi byc odrinał bo załozyłem podróbke i wytrzymała mi 3 miesiace moze ktos ma jakies dojscie albo cos uzywango .Jestem z Gdanska .Dzienki pozdawiam wszytkich maniaków BMW :D :D
Opublikowano
Witam widze ze nikt sie czyms takim nigdy nnie spotkał a moze to byc cos ze sprzegłem czy to moze byc tłumik i poszukuje sondy orginalnej podróbka nie wchodzi w gre bo wytrzymała mi nie całe 3 miesiace to musi byc simensa 5 voltowa na 4 kabelki i do modelu 2 litry 24 zaworki.Pozdawiam :D :D
Opublikowano

witam

jak wydaje metaliczny dzwięk to tłumik na łączeniu z kolektorem trzeba pewnie dokręcić co do sondy to ja mam założoną NGK i tak śmigam już prawie rok i jest ok co do używanej to też może pochodzić 3 miechy i kaplica więc tylko nowa albo orginał 190zł lub NGK 90zł

Opublikowano
Witam z tego co mi koles mówił ze orginalana sonda simensa kosztuje 600zł ja własnie mam ta ngk i 3 miesiace i dalej jest to samo tylko zapomniałem powiedziec ze mam gaz nie wiem czy to ma cos spólnego!Pozdrawiam dzienki
Opublikowano
witam

jak wydaje metaliczny dzwięk to tłumik na łączeniu z kolektorem trzeba pewnie dokręcić co do sondy to ja mam założoną NGK i tak śmigam już prawie rok i jest ok co do używanej to też może pochodzić 3 miechy i kaplica więc tylko nowa albo orginał 190zł lub NGK 90zł

cześć,

i działa Ci ta sonda NGK za 90zł ? bo ja sobie też taka wstawiłem ale nie chce działać, tzn podaje cały czas 0,5V (sonda 1V), instalcja sprawdzona i jest ok. w serwisie mi powiedzieli że teraz to by trzeba było sterownik sprawdzić... ale ja się zastanawiam czy to nie wina sondy, ja ją za 70zł kupiłem niby NGK ale np. w InterCars jest za 400zł :jawdrop:

pozdro

Opublikowano

witam ponownie

moją sonde załatwił mi znajomy z hurtowni części AD była oryginalnie zapakowana w pudełku instrukcja podłączenia itp. i kosztowała 90zł co do twojej to może masz coś nie tak z przekaźnikiem sondy traci gdzieś napięcie lub z kostką w podszybiu od strony kierowcy może jest zaśniedziały styk lub nie działa podgrzewanie sondy to już musi sprawdzić dobry elektryk lub pod autem dostała się wilgoć w przewody na łączeniu sony i też nie będzie działać prawidłowo trzeba by ją jeszcze raz prze lutować

powodzenia

Opublikowano
Mam oryginalną sonde lambda firmy bosch z długim kablem dałem za nią 460zł odsprzedam jeżeli będą chętni oczywiscie taniej.