Skocz do zawartości

wspomaganie kierownicy nie dziala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie.Mam maly problem ze wspomaganiem ukladu kierowniczego a mianowicie na zimnym silniku dziala prawie poprawnie ale jak tylko zlapie temperature to w zasadzie zanika zupelnie a jest tylko na podwyzszonych obrotach ale pompa wtedy strasznie "wyje".Czy ktos zna 100% przyczyne a w zasadzie co mam wymienic pompe czy maglownice????.Dodam ze problem dotyczy silnika e46 m3.Z gory dzieki!
Opublikowano
Za słabe ciśnienie w pompie.Podczas zwiększania obrotów ciśnienie się zwiększa i lepiej działa.Zmienić plyn lub dolać.Jeśli nie pomoże wymienić pompe.Miałem to samo w innej bawarce.Pompa była do wymiany.Jestem ciekaw czy inna pompa z innego modelu BMW będzie pasowała do M3 :?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
miałem dokładnie ten sam problem w 325 tds z 96 i po wymianie popmpy, a użyłem używki ze szrotu, problem znikł. upewnij się najpierw czy olej, pasek, węże itd. jest okej