Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałem zakodować sobie dodatkowe piloty które udało mi sie zdobyć ale po próbach z pamięci nie udało sie, wiec wyszedłem z auta i zblaknąłem je swoim pilotem przyszedłem do domu odświeżyć pamięć bo ostatnim razem dawno to już robiłem i czytając opis przyciskałem na pilocie przyciski zgodnie z instrukcja celem utrwalenia. Po powrocie do auta pilot już nie działał a stosowanie poniższej instrukcji nie pomaga.

1. Wsiasc do samochodu i zamknac drzwi

2. Wlozyc kluczyk do stacyjki i przekrecic na pozycje nr1(zapala sie kontrolka AIRBAG) maxymalnie na 5 sek. i wyjac kluczyk z powrotem

3. Nacisnac i przytrzymac przycisk otwierania. Nie puszczajac tego przycisku nacisnac krotko, trzykrotnie w ciagu 10 sek przycisk zamykania

4. Puscic przycisk otwierania jesli proba sie udala to centralny zamknie sie i otworzy zaraz.

5. Jesli jest kolejny kluczyk to juz bez wkladania do stacyjki powtarzamy pkt. 3 i 4, trzeba to zrobic w ciagu 30 sek. dla kazdego kolejnego kluczyka(lacznie moga byc 4).

Kiedyś według tej instrukcji zakodawłem sobie tego pilota i miałem go do dzisiaj. Co robie nie tak !!!. Szlak mnie trafia. Dodam ze po licznych próbach pomyślałem ze łapał mi już z bliska i może to wina baterii wiec pojechałem i kupiłem nowe i dalej nic

Opublikowano

Może masz racje, ale ja zrozumiałem z instrukcji inaczej.

Jeżeli odryglowanie nie nastąpiło pilotem to inicjacja jest odblokowana na 15 min

PROBLEM ZOSTAŁ ROZWIĄZANY !!!!!

Nie wiem czy wiecie bo nigdzie nikt tego na forum nikt nie napisał ale jeżeli coś będzie kombinowane przy inicjacji (a w moim przypadku było ponieważ próbowałem zakodowania kluczyki nieoryginalne trochę inne od E46 to moduł Groundmodule IV blokuje sie i wtedy żadnego pilota już nie zakodujesz dopiero jak podłączysz sie pod komputer i zresetujesz ten moduł.

To była by odpowiedź na wiele pytań ludzi którzy nie mogli zainicjować kluczyka. Przypominam ze przed kombinowaniem bez problemu inicjowałem według powyższej instrukcji piloty a po kombinacjach nie dało sie a próbowałem wiele razy na rożne sposoby nawet zmieniałem baterie.

Po resecie modułu, co kosztowało mnie jak zwykłe podłączenie kompa piloty dodały sie za pierwszym razem bez najmniejszego problemu