Skocz do zawartości

Zalewa się, nie ma siły, słabo przyspiesza. !!HELP!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam BMW E34 525i VANOS 24V z 93r w automacie. Mam taki problem, że przy ruszaniu i wciśnięciu pedału w podłogę auto nie przyspiesza i słychać jak się dusi, a po wyjściu z auta czuć wyraźni zapach benzyny.

Moje odczucie jest takie, że się po prostu zalewa. Jak dodaję gazu powoli to jest ok. Tak się dzieje na każdym biegu na niskich obrotach, na wysokich ciągnie bez problemu i dociąga do 215km/h. Nawet przy 120km/h jak wcisnę gwałtownie pedał to czuć jak się najpierw zadąłwi, a dopiero po chwili zaczyna przyspieszać.

Czy to może być przepływomierz, czy czujnik temperatury?

Opublikowano
Dziś wymienię czujnik temperatury bo najtańszy, a później szukam dalej. Mam tez komunikat o uszkodzonym czujniku poziomu oleju, ale to chyba nie ma na to wpływu.
Opublikowano
witam radził bym wymienić sonde lambda ona jest odpowiedzialna za dawkę paliwa co do czujnika temperatury to jak by był z nim problem to byś miał kłopoty tylko na zimnym silniku na ciepłym było by ok.