Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie! Dużo rzeczy jestem w stanie spoko zrozumieć, ale to co mi się wczoraj przytrafiło z zewnętrzną tylną prawą klamką wprawiło mnie w osłupienie i... śmiech a później w irytację! Otóż wysiadam z beemki i idę otworzyć drzwi wujowi. Pomyślał by ktoś elegancja- francja...Łapię za klamkę, podciągam do góry... i cała zewnętrzna klamka zostaje mi w dłoni! Leciutko wyszła z drzwi, tryma się tylko na przewodzie elektrycznym... Wujo wychodzi, pyta czy coś się stało, a ja głupio....niiic. Próbuję to włożyć z powrotem, lekko wkładam, ale nie ma żadnych zatrzasków, mocowań, nic nie odpadło. Co rbić?! Jako, że z przyzwyczajenia wożę ze sobą poxilinę (w poprzednim aucie pare razy kleiłem chłodnicę u góry i pomagało) dorobiłem masę, przykleiłem klamkę(gumowe podkładki) i docisnąłem do drzwi, 10 minut i gotowe! Trzyma, nic nie widać, otwierałem drzwi ze dwadzieścia razy. Ok!

Teraz pytanko. Może ktoś z takim przypadkiem się już spotkał? Jak to zrobić "fachowo"? Mój sposób może banalny, ale jak narazie skuteczny. Czy trzeba ściągać tapicerkę? Pozdrawiam!

Opublikowano

Cześć.

Trzeba zdjąć tapicerkę.Klamkę trzyma taka perforowana blaszka.Chcąc zdemontować klamkę , trzeba ją przesunąć w kierunku do tyłu auta w poziomie np płaskim śrubokrętem. Z powrotem - w przeciwnym kierunku poprzez otwór w drzwiach lub od środka . Pewnie nie była do końca wsunięta i po prostu spadła.

Fajny przypadek.

Opublikowano
Witam Panowie! Pytanko. W jaki sposób zdjąć tapicerkę z tyłu w drzwiach? Pewnie trzyma się na jakiś zatrzaskach plastikowych i trzeba podważać tapicerkę i odciągać... Jak to zrobić żeby nie zniszczyć zatrzasków? Dzięki i pozdrawiam!
Opublikowano
w e38 tapicerke zdejmuje sie wrecz banalnie. Trzyma ja tylko jedna srubka. jest ona pod klmaka wewnetrzna pod zaslepka . reszta dookola to juz tylko zatrzaski. i jeszcze w po srdoku boczka chyba jest dwa zarzaski alebo jeden nie pamietam dokladnie