Skocz do zawartości

[E32] Ja wiem że już było ale... - wymiana płynu chłodzącego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Was Panowie.

Wiem, że problem który chcę Wam przedstawić był już poruszany na forum i czytałem te posty odnośnie niego ale nie mogę poprostu tego zrozumieć, bo każdy ma na wszystko swój sposób.

Otóż do rzeczy - dziś zabrałem się do wymiany płynu chłodniczego.Odkręciłem koreczek spustowy ten malutki plastikowy po lewej stronie) i rurę od chłodnicy po prawej stronie ale niewiele tego płynu poszło - nawet po dmuchnięciu w zbiornik.Było już późno więc wszystko skręciłem do kupy i dolałem do zbiorniczka co brakowało.Jednak zapowietrzył mi się układ.

Proszę o radę - jak spuścić jak spuścić płyn z całego układu i jak skutecznie później go odpowietrzyć.

Przepraszam za powtarzanie tematu ale wcześniejsze posty wydały mi się jakieś zagmatwane.

Posiadam e32 735.

Opublikowano

Pisaliście też odnośnie śrubki odpowietrzającej.Czy to chodzi o śrubkę na pompie wodnej na klucz bodajże 10, tą kótra wkęcana jest pionowo ?

e32 735

Opublikowano
Naprawdę chłopaki proszę o pomoc bo nie wiem dokładnie która to śrubka jest od odpowietrzania układu - proszę o jakiś opis tego gdzie ona jest umiejscowiona.