Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wie ktos moze ile potrzeba lakieru na pomalowanie calej e36 tylko zewnatrz + zderzaki + lusterka

Dodam auto jest czerwone i na takie chce malowac

Czerwony akryl

i jaki jest sredni koszt litra takiego lakieru

Opublikowano
Ja dorabiałem lakier metalic do mojej buni, 500ml + bezbarwny. Razem z lakierem,bezbarwnym i utwardzaczami zapłaciłem ok 120zl
Opublikowano
Będzie potrzeba około 1-1,5 litra. Wszystko zależy od marki lakieru, jedne kryją lepiej drugie gorzej. A cena też zależna od marki 120-200 zł/litr.
Opublikowano
Potwierdzam. Dorabiałem do mojej BETI czarny metalik, aby machnąć zderzaki w kolor i za pół litra zapłaciłem 90 złotych -takie są mnie więcej ceny- podobno lakiery z Dupont są dobre ale 100 ml jest w granicach 25-30 złotych(przynajmniej tam gdzie mieszkam)
masqo
Opublikowano

Jak lakiernik nie potrafi malowac i zlewa klar to poleci akryl.

Oryginalnie na bmw jest dwuskladnikowy lakier. Baza + bezbarwny.

Akryl bedzie szybko płowiał i czesto trzeba bedzie woskowac. Ale jak tam chcesz. Pozdrawiam

Opublikowano
Oryginalnie na bmw jest dwuskladnikowy lakier. Baza + bezbarwny.

Zgadzam sie, jesli nie chcesz mieć lipy na samochodzie zainwestuj w 2 skladnikowy lakier :arrow: podkład :arrow: lakier :arrow: bezbarwny+utwardzacz dla połysku i ochrony powłoki :)

Opublikowano

swieta racja z lakierem dwuskladnikowym.

lakier taki jest ladniejszy znaczy lepiej sie prezentuje chociaz dla laika to jedno i to samo co akryl, ladniejsza jest jego struktura, latwiej sie go poleruje i wogole latwiej sie o niego dba.

no i jest wytrzymalszy

i jesli cos sie przytrafi jakas stluczka czy obcierka to na lakierze dwuskl. na 95 proc. zawsze da sie to tak zrobic ze nie bedzie nic widac

ps. i jak dla mnie to takim lakierem latwiej sie maluje gdyz;

1. malujac baza zaciek zrobi tylko totalny idiota, gdzie w akrylu takie rzeczy moga przytrafic sie dosc czesto [ i ciezko je spolerowac]

2. malujac klarem mozesz zrobic zaciekow ile chcesz bo jego mozna polerwac z zamknietymi oczami

nie ze robie jakas reklame ale farby, podklady i inne rzeczy przydatne lakiernikowi tutaj sa naprawde tanie

http://www.almacolor.pl/

tylko nie wiem czy mozna u nich kupic cokolwiek na odleglosc