Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

jestem szczesliwym posiadaczem bmw e36 316i. Problemem jest, ze przy ruszaniu zdaza sie wyskakiwanie jedynki i towarzyszy temu cos w rodzaju lekkiego hukniecia. Jezeli zdazyl Wam sie ten problem prosze napiszcie co moze byc przyczyna. Podejrzewam, ze to synchornizator, poniewaz przy 70-80 km/h moge wrzycic jedynke (oczywiscie nie puszczajac sprzegla :) )

Drugi problem jest taki ze na hamulcu recznym lapie tylko jedno kolo, tez prosze o porade!

Pozdrawiam

Opublikowano
Tez mam 316 i tez mi wyskakiwała jedynka. Nie wiedzialem co to. Wyskakiwala czasami nie zaleznie od tego czy ruszalem z samego sprzegla czy z obrotów. Tylko, że jak z wiekszych obrotów ruszalem to kiedys az dwojke z rozmachu wbilo jak bieg wyskoczyl. Nie kombinowalem nic tylko kupilem skrzynie na allegro za 200 pln od kolesia co ma szrot. Mily facet można sie dogadać. Wymienilem i smiga juz rok. Znajac zycie to mechanik za samo otwarcie skrzyni by sobie pewnie tyle policzył nie mowiac o naprawie. pozdro :)