Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

chcem sobie kupic tarcze idndiglo ze strony moman.pl

zakladal je ktos ?

konkretnie chodzi mi o sciagnie wskazowek , jak to idzie i czy potem wszytsko wskazuje dobrze

pozdro

Opublikowano

Co prawda indyglo nie zakładałem ale tarcze zmieniałem i wskazówki w tym celu zdejmowałem. Najlepiej użyć do tego widelca i równomiernie trzeba je podważyć siedzą dość mocno. Miałem kupione na wszelki wypadek drugie zegary do mojego modelu i cała ta część z wskaźnikami jest z tych drugich można je podmieniać i przebieg zostaje ten sam.

Największy problem to prawidłowe ustawienie wskazówek po założeniu żeby prawidłowo pokazywały wszystkie wartości muszą się identycznie odchylać jak przed wymianą (tak jak przy teście zegarów) dobrze jest to sobie jakoś zaznaczyć maksymalne punkty wychylenia. Robisz to w ten sposób w rozebranych zegarach odchylasz każdą wskazówką na max i na starej tarczy zaznaczasz np markerem punkt w którym jest opór (tylko nie wychylaj ich dalej niż linia oporu bo się przestawią trzeba to z wyczuciem zrobić stara tarcza zostaje wtedy wzornikiem.

Postaram się jakieś fotki tu wstawić z tej wymiany.

BMW forever!!!
Opublikowano

http://img73.imageshack.us/img73/5555/hpim0390bt6.jpg

Na tym zdjęciu widać prawidłowe położenie wskazówek paliwa i temperatury żeby zobaczyć położenie krańcowe prędkościomierza i obrotomierza trzeba zdjąć takie plastykowe ograniczniki i wtedy wskazówka opadnie. W takim położeniu trzeba ustawić po założeniu. Jak dobrze założysz to nawet bez ustawiania może być ok.

http://img170.imageshack.us/img170/3365/hpim0395zn3.jpg

tak to wygląda rozmontowane

Jak masz jakieś pytania to pytaj śmiało.

BMW forever!!!