Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem ze swoja bumą , na który na razie nie widać rozwiązania . Chodzi (chyba) o koło dwu-masowe .

Dzis odebrałem auto z warsztatu gdzie otrzymała nowe sprzęgło z dociskiem (org) i koło-dwumasowe po regeneracji . Problem w tym , że objawy jakie były takie sa i wnerwia mnie to straszliwie .

Tzn szarpanie jakie miało miejsce przy wolnym ruszaniu zniknęło no bo to za sprawą nowego sprzęgła . Ale słychać takie dzwoniące klekotanie na biegu jałowym oraz przy gaszeniu silnika . Ponadto całe auto wpada w wibracje od prędkości około 120tu na godzine i wraz ze wzrostem prędkości nabiera na sile przyczym tak od 160ciu staje sie "znośne" - i raczej nie jest to wina złego wyważenia kół bo na kierownicy nic nie czuć .

Mam jeszcze na oku wał napędowy ale ten by nie klekotał (?) ... wywazenie(?)

i teraz nasuwa sie pytanie czy odwalili lipe przy tej niby regeneracji koła-dwumasowego czy moze być coś innego przyczyną ?

Jakie sa wasze spostrzeżenia na ten temat ?

marnujesz życie jeżeli nie jesteś dobry w tym co robisz
Opublikowano
Witam może mechanik wziął kase za regeneracje koła dwumasowego a wcale nic przy nim nie robił ja tak miałem w 525 tds miałem klekotanie i walenie jak zapalałem auto i i podczas jazdy byłem u trzech mechaników podobno bardzo dobrych każdy stwierdził koło dwumasowe co się okazało miałem już lużne wisko na wentylatorze i wyrwało się 5 ząbków na pasku i jak wpadało w tą przerwe na pasku to był klekot na początek wymieniłem pasek dobrze naciągnełem i było ok .więc wybież jakiegoś dobrego mechesa bo 90% to oszuści
Opublikowano

sęk w tym że koła dwu-masowe regeneruja tylko (z tego co wiem) w poznaniu . Tam też wysłałem swoje . I będąc z Trójmiasta praktycznie nie mam zadnej kontroli nad tym .

Czy moze mi ktoś potwierdzić że objawy które wyzej opisałem są wina koła dwumasowego ? Teoretycznie moge zadzwonić do firmy , w której je kupiłem ale robi mi sie niedobrze na myśl o ponownym wymontowaniu , wysyłce , kłótni , czekaniu etc .

Nie wiem co mam z tym fantem zrobić .

Opublikowano
sprawa już wyjaśniona ... troche się łudziłem ale jednak czeka mnie zakup fabrycznie nowego koła dwu-masowego .