Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

• Witam. Mam mały problem ze swoim 320i e46, a mianowicie - gdy silnik pracuje na wolnych obrotach to juz po krótkim czasie zmienia się charakterystyka pracy silnika. Robi się głośny, pracuje nierówno (ale nie faluje), subiektywnie wyczuwam także spadek mocy. Wszystkie te dolegliwosci zaczynają się, gdy auto postoi chwilkę na niskich obrotach (czyli np. na swiatłach) i juz w czasie jazdy utrzymują się aż do kolejnego uruchomienia silnika. Dodam, że gdy odrazu po uruchomieniu nie daję autu odpocząć (czyli jazda na trasie, gdzie obroty nie mają możliwosci spaść na dłużej do jałowych) wówczas praca silnika jest bez zastrzeżeń. Auto miało wymieniane filtry, świece, przepływomierz powietrza. Ma ktoś jakiś pomysł, albo spotkał się z podobnym przypadkiem?
    I jeszcze dla skomplikowania dodam, że jeśli odepnę przewód od przepływomierza, wówczas praca silnika jest równa, nie pracuje jak "junak", nic nie świruje. Przeplywomierz nie jest oryginalny, wstawiony jest zamiennik, może to jest przyczyną?
    Czekam na odpowiedzi, dzięki!

Opublikowano
zawsze mozna podjechac na gielde, albo jakis schrot i sprawdzic od reki sobie......... bo na nowy ja u mnie za ponad 3000 to chyba Cie niestac............. slyszalem o takim gosciu w miejscowosci DLUGA GOSLINA czy jakos tak. ma rzekomo wszystko. szrot w zadaszonej hali i mozna na miejscu sobie wymontowac i sprawdzic czy to jest to. polecam.