Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dzis miałem niemiła sytacje. Jechałem ogolnie autkiem przez kawalek miasta , kawalek poza i znowu miasto i stanąłem w kroku. po okolo 5 minutach ciagłego postoju zauwazylem ze wskazówka poszła trochę za prawą działke wiec troche spanikowałem , dodałem gazu zeby VISKO złapało na obrotach i troche motorek sie ostudzil i temp. wrociła do normy. Wylaczylem juz klime i na razie sie nie grzeje w korku bez klimy a z klima zaczyna wskazówka wariowac ?? czy to wiatrak ?? czy cos innego ?
Opublikowano
najprosciej sprawdzic to w ten sposob ze wlacz klime i patrz czy kreci sie wiatrak, ten ktory widac przez nerki, powinien sie wlaczyc po ok. 30sek od wlaczenia klimy. jesli nie sie nie kreci, to padl

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano

Dzis przyjechalem z miasta z wlaczona klima pod dom , wysiadłem z auta i klima chodziła , otwieram maske a wiatrak sobie stoi :cry: . teraz pytanie czy mogł pasc wiatrak i jaki jest koszt jego wymiany ? gdzie mozna taki ew. dostac , czy tylko pozostaje ASO ?

dzieki chlopaki za okazałą pomoc

Opublikowano
pewnie padl wiatrak. Najgorsze jest to ze raczej nie da sie go wyjac i sprawdzic na krotko czy dziala, bo samo podlaczenie do niego pradu moze go tylko popsuc, musi on dostac sygnal z komputera. Jesli chodzi o popsuty wiatrak, to nie wlaczaj klimy gdy jezdzisz po miescie lub stoisz w miejscu bo cisnienie wzrosnie i moze ci gdzies wysadzic caly plyn chlodniczy, albo uszkodzic przewody ktore ten plyn transportuja. Ja kupilem nowy za 800zl nowy ale nie w ASO, tam kosztuje 1100zl. Na allegro widzialem zamienniki nowe dosyc tanio ale nie wiem jak sie sprawuja. Aha i jeszcze cos jak bedziesz szukal wiatraka to zwroc uwage z ktorego jest rocznika i od jakiego silnika, wychodzily 2 rodzaje, maja inne wtyczki.

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pewnie padl wiatrak. Najgorsze jest to ze raczej nie da sie go wyjac i sprawdzic na krotko czy dziala, bo samo podlaczenie do niego pradu moze go tylko popsuc, musi on dostac sygnal z komputera. Jesli chodzi o popsuty wiatrak, to nie wlaczaj klimy gdy jezdzisz po miescie lub stoisz w miejscu bo cisnienie wzrosnie i moze ci gdzies wysadzic caly plyn chlodniczy, albo uszkodzic przewody ktore ten plyn transportuja. Ja kupilem nowy za 800zl nowy ale nie w ASO, tam kosztuje 1100zl. Na allegro widzialem zamienniki nowe dosyc tanio ale nie wiem jak sie sprawuja. Aha i jeszcze cos jak bedziesz szukal wiatraka to zwroc uwage z ktorego jest rocznika i od jakiego silnika, wychodzily 2 rodzaje, maja inne wtyczki.

Prawie się wszystko zgadza,ale sprawdż jeszcze wtyczkę do wentylatora jeżeli jest na 4 piny to idzie go sprawdzić na krótko(nie potrzebuje sygnału z komputera),ten sygnał jest potrzebny jeżeli masz wtyczkę na trzy piny od około 09.98.Ja u siebie też wymieniałem ten wentyl.kupiłem na allegrom za 400 zł i chodzi jak pszczółka.Wymiana bajecznie prosta.W zrób to sam są fotki z TISu