Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Toni Gardemeister, którego zabrakło na liście zgłoszeń Neste Oil Rally Finland, pokaże się jednak swoim kibicom na trasach pod Jyvaskyla. Fin nie pojedzie jednak w rundzie RMŚ, ale w historycznym rajdzie towarzyszącym "dużej" imprezie.

http://images25.fotosik.pl/25/c081338b188ee976.jpg

Historyczny Rajd Vetomies rozegrany zostanie w sobotę - jego uczestnicy przejadą 7 oesów po stawce RMŚ. Toni Grademeister zgłosił się do niego w BMW M3 - tym samym, którym jechał w ubiegłym tygodniu w O.K. Auto Ralli.

- Szukaliśmy topowego samochodu na Neste Rally, ale nie udało się niczego zorganizować - mówi Toni. - Jestem kierowcą rajdowym i cały czas chcę jeździć. BMW przygotowaliśmy wspólnie z przyjacielem, w zeszłym roku raz nim wystartowałem i było świetnie. Więc dopóki jest samochód, którym mogę jechać i klasa, którą mogę wygrać, chcę tam być.

W Finladii starsze tylnonapędówki rywalizują w klasie F. Przeznaczona jest ona dla samochodów z utraconą homologacją i jest bardzo popularna wśród lokalnych kierowców.

zródło :www.rallyonline.pl