Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jako że to mój pierwszy post, więc na początek chciałem sie przywitać i pozdrowić posiadaczy i miłośników marki BMW.

Mam kilka pytań na które mam nadzieje udzielicie mi odpowiedzi.

Chciałbym kupić Bmw e-38 najlepiej w manualu.

Na co zwracac uwage przy oglądaniu, gdzie zaglądnąc i co sprawdzić.

Mam juz na oku taka jedna 740 z 6biegowym manualem co o niej sadzicie?wiadomo że po zdjęciach nie da sie nic stwierdzić ale jak to wyglada waszym okiem??

http://moto.allegro.pl/item213898807_bmw_740_i_xenon_6_biegowa_skora.html

Za wszelkie info dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano
do tego auta polecam automat, mimo ze sam nie jestem zwolennikiem automatów to e38 w manualu bym nie chciał
Opublikowano

witam,

przesyłam linka do tematu podobnego, poniżej moja odpowiedź i skromne doświadczenia po zakupie 730 benz,

http://autobmwklub.triger.com.pl/forum/viewtopic.php?p=384654&highlight=&sid=8e4f4aa8d52246698778aff4bed2a21f#384654

co jeszcze doszło -

- sprawdz amortyzatory, czy masz system edc i czy działa na tych amorach, ale z tego co widziałem po desce rozdzielczej, to nie zauwazyłem edc przycisku, ale może źle patrzyłem,

- jak z tarczami przód głównie - moga byc starte, a jesli tak jest to szybko czeka cię wymiana - licz około 800 pln, na stronę,

- przetwornica - ważne czy działa,

- jesli będziesz się w niej srednio czuł po pół roku czeka cię wymiana kierunkowskazów z żółtycz na białe, i pewnie tylnych lamp na te nowsze, ale to zalezy od samopoczucia w trakcie jeżdżenia - jak kto woli, ja w każdym razie będe zmieniał, ok 800 pln za tylne lampy - komplet,

kierunki tanie jak barszcz, 50 za dwa, allegro,

- i ja równiez polecam automat, mam właśnie taki ale z silnikiem 3.0 i jestem bardzo zadowolony, zwłaszcza w korkach...

zresztą na trasie też się jeździ super w automacie, nigdy bym się nie przezucił na manuala, ale ja przekłądam wygodę ponad osiągami, to zalezy od człowieka, i szanuję i absolutnie nie neguję przedmówcy co do manuala,

- powodzenia

e 38 jest najlepsze... po prostu