Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, chcialbym sobie zmienic koncowke tłumika bo obecnie mam brzydką szarą. Szukałem na allegro jakiejs dwururki niezawijanej do srodka o srednicy 6-7 cm. Nic jednak takiego nie znalalzlem (była jedna, ale była za długa i chamsko by wystawała daleko za zderzak). Co sadzicie wiec o takiej?

http://moto.allegro.pl/item214079468_koncowka_ulter_n2_06_podwojny_odlot_od_ss.html

I czy ten dyfuzor ktory tam podobno jest, zmienia faktycznie w jakis sposob dzwiek?

Opublikowano
Tzn wiesz sportowy tłumik to jest fajny do jazdy po miescie, a ja duzo km robie na trasie wiec cenie sobie ciszę. Chodzi mi tylko o estetyke :) Dla mnie jednak tlumiki tego typu jaki pokazales to pasuje do japońców, do BMW nie bardzo. Ale to już kwestia gustu :cool2:
Opublikowano

Kiedyś była już o tym dyskusja - końcówka faktycznie może zmienić brzmienie - ja szukam (ale mało intensywnie) końcówki, która by nie wystawała pół metra za zderzak (jak to zwykle bywa) - pewnie będzie trzeba obciąć oryginalną i wspawać nową.

Tylko zastanawiam się, czy nie lepiej poczekać aż się tłumik skończy i wstawić nowy - zamiast samej końcówki (tylko, że mój jest prawie nowy - nie wiem ile w beemkach wytrzymują).

Opublikowano
Ja robilem pomiary kiedys i faktycznie trzeba zostawic tylko kawalek oryginalnej rury, z tej koncowki ktora w linku podalem tez trzeba kawalek tej rury montazowej obciac i dospawac do tlumika i bedzie OK. Co do wymiany calego tlumika to szkoda wywalac dobry, bo jezdze autem od roku, tlumika nie wymienialem i jest caly czas w dobrym stanie i ani grama rdzy.
Opublikowano

u mnie jest idealnie spasowany tłumik końcowy tak aby właśnie by nie wystawał i bardzo ładnie daje basem lecz nie rykiem bo do tego był dopasowany idealnie po wielu próbach tłumik środkowy lecz został wycięty katalizator co dało piękny dźwięk i przy okazji dodatkową moc choć nie wielką :D

pozdro.

http://img209.imageshack.us/img209/6896/index5lw.gif
Opublikowano
Chyba, że ktoś mi poleci jakis w miare niedrogi tłumik NIE basowy, tylko z fajnym cichym sportowym dzwikiem, wyprobowany na swoim 4 cylindrowym BMW?