Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.. trzeciego dnia użytkowania mojej buni odkrywam niepokojące rzeczy. A mianowicie... co jakiś czas podczas wyłączania samochodu, przekręcając kluczyk do ostatniej pozycji, auto tak jakby chciało odpalić... rozrusznik się załącza i samochód się dławi.. nie mam pojęcia co to jest... przecież w tej pozycji kluczyka powinno być wszystko rozłączone!

Druga kwestia: czasem podczas skręcania zapala mi się światełko w środku kabiny (to co się zaświeca jak otwiera się drzwi), przy czym wszystkie drzwi są zamknięte...

Mam wrażenie że ktoś ostro namotał w elektryce.

bardzo proszę pomóżcie, co to może być? jak się do tego zabrać??

Opublikowano
Co do światelka w kabinie, to siada Ci najpewniej czujnik przy drzwiach. Jak go wymienić to :search: A co do tego, że załącza Ci sie rozrusznik podczas gaszenia samochodu, to faktycznie chyba poprzedni wlasciciel namieszal w elektryce :?
Opublikowano

jak się wogóle za to zabrać? jak to sprawdzić?? komputer pokładowy nic nie pokazuje.. czy u mechanika po podłączeniu do kompie coś pokaże?

wogóle spotkał się ktoś z takim problemem?? pliss help!

Opublikowano
czy u mechanika po podłączeniu do kompie coś pokaże?

nic nie pokaże po prostu trzeba wymienić uszkodzoną cześć w rozruszniku u mechanika

http://img209.imageshack.us/img209/6896/index5lw.gif