Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Pytanie: co to jest maglownica?, jakie są objawy jej ewentualnego zużycia?, i jaki jest koszt maglownicy i jej wymiany?. Pozdro :cool2: :cool2:
Opublikowano

Maglownica to inaczej przekladnia kierownicza. Objawy zuzycia to m.in. luzy na kierowicy, stukanie podczas skrecania, czasami rowniez dziwne odglosy podczas jazdy na dziurach.

Moze ktos wypowie sie dokladniej, bo ja specem nie jestem.

Facet z próchnicą grał w kości i... wypadły mu cztery szóstki.
Opublikowano
a czy te dziwne odgłosy podczas jazdy po dziurach to np. odgłos tak jakby dwóch blaszek ocierających sie o siebie w prawym kole? bo takie coś zauważyłem.
Opublikowano
witam,to co piszesz ze masz jakies dziwne dzwieki to na 99% masz dolny wahacz do wymiany ,u mnie tak sie działo i wymian pomogła.pozdrawiam
grzegorz
Opublikowano
witam seba,wahacz kupiłem u mnie w tychach w ''auto partner'' koszt 160 zeta,a robocizna zajęli mi sie moi znajomi mechanicy ,za wymiane zapłaciłem 30 zł,ale po wymianie wahacza musisz jechac na zbieżność,i tu kolejny wydatek 70 zł.tyle u mnie to kosztuje,acha w żadnym wypadku nie kupuj wahacza na allegro,tutaj ceny kształatuja sie ok 100zł, sa to jakieś tureckie paście,wiec odradzam takiego zakupu,tym bardfziej ze tu nie chodzi tylko o wymianę ale jeszcze dochodzą zawsze koszty zbieżności,pozdrawiam serdecznie
grzegorz
Opublikowano
Witaj Grzesiu.dzieki za info.mam znajomego który pracuje w tychach na hurtowni to moze sprzeda mi go jeszcze taniej.Pozdrawiam