Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam małego problema z telefonem w aucie. Jest to telefon AEG będący na wyposażeniu samochodu montowany (słuchawka) przy schowku a centralka jest w bagażniku. Problem objawia się tym że jak dzwonię do kogoś lub ktoś do mnie to na głośnomówiącym ja słyszę ale mnie nie słyszą, jak wzemę słuchawę do ręki to rozmawiam normalnie. Mikrofon jest na słupku, rozebrałem go i wszystkie połączenia tam są ok, nie widać żeby się coś gdzieś oderwało. I tu mam pytanie do osób które grzebały może kiedyś przy tym: gdzie idzie kabel od tego mikrofonu?? Czy idzie bezpośrenio do centralki w bagażniku czy do złącza słuchawki przy tunelu od strony pasażera?? Takie mikrofony widziałem po 15 zeta więc bym spróbował go gdzieś tam podpiąć i zobaczyć czy dział, wtedy wymienił bym cały mikrofon z kablem ale nie wiem gdzie szykać wyjścia z mikrofonu bo może tam jakiś kabelek odpadł. Proszę o popmoc bo mnie już trafia jak muszę słuchawkę dzwigać do ryja bo to bez sensu jest, jak nie uda mie się naprawić to zdemontuję dziada.