Skocz do zawartości

325 TDS błąd odczytu dawki paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ,

mam taki problem z moim tds-em że nie mozna w niej ustawić dawki wtrysku bo na diagnostyce komputerowej na biegu jałowym ciągle jest wskazanie 0-(ponoć to jest za wysoka dawka)

kopułka(nastawnik) i w tą i w tą a tu ciagle zero!!!!!

ma ktoś jakieś pomysły???

Dodam że wymianiana była głowiczka pompy bo sie zatarła zakładany był juz 3 nastawnik aż w końcy wymieniona cała pompa wtryskowa no i jeszce 2 dni buma stała u elektryka sprawdzał wszystkie czujniki i chyba nawet nowy soft wgrał do sterownika silnika a dawka jak zero wskzywała tak ciągle wskazuje!!!! :mad2:

Co jest odpowiedzialne za zczytywanie tej pier..... dawki!!!

bo mi juz rece opadają!!!! :mad2:

Opublikowano
nie jestem pewien ale jezeli dawke sie zmienia głowiczka i wartosci zmieniaja sie po jej przestawieniu to chyba ona odpowiada za odczyt ale tak mi sie tylko wydaje
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
  • Autor
Może i tak jest ale dlaczego blednie komp ta dawke zczytuje skoro to juz inna pompa??
Opublikowano
  • Autor

od wczoraj jest jeszcze taka przypadłość że sobie jade tak ze 100 puszczam gaz obroty na chwile zostaja na tych 2000 i spadaja do zera czyli gasnie silnik jednoczesnie zapala sie kontrolka (taki wtryskiwacz)

przekrecam kluczyk nadal pali sie ta kontrolka - auto nie gada

po kilku próbach wkońcu gaśnie i auto odpala wiec jade dalej ale czuję jakby o 30KM wiecej autko jest żwawsze lepsze przyspieszenie i wogóle rakietka (tak powinno byc)

Wiec jade i tak jakies 40 km gasze silnik ide w swoja strone za jakies 30 min odpalam jest ok na poczatku tylko lekka fala obrotów(minimalna) robię jakies 3 kilosy i stoje :mad2: w koncu udaje sie odpalic ale obroty ok 1500 trzepie silnikiem jak kangurem do domu mam jeszcze 5 km wiec gaz i jade :)

na obrotach jakos jedzie

te 5 km pokonywalem z 4 przestojami :mad2: na ostatniej prostej mialem dosc wiec pedal w podloge no i po przejechaniu 1km mialem juz 180 :twisted2: - rakieta!!!! ale jak tak cisłem to troszkę białą chmurkę puscił!!

dojechalem do domu wolne obroty swiruja. :modlitwa: troszke pogazowalem i nic zgasilem motor odczekalem z 10 min pale i wszystko git no i tak do dziś :dance:

Juz nie mam pojecia o co biega

tylko nie piszcie ze to pompa wtryskowa bo to jest niemozliwe

(a zreszta jeszcze na gwarancji)

Opublikowano

a moze to nie wina pompy sprawdzałes uklad zasilajacy pod wzgledem zabrudzenia

zapalajacy sie wtryskiwacz informuje miedzyinnymi o znieczyszczeniu paliwa np.przez wode sprawdzałes wszystkie wtryski czy ci nie leja czy nie sa uszkodzone

wszystkie bledy wykasowałes??

POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
  • Autor

Wtrysków nie sprawdzałem jedynie leje mi sie z wtryskiwacza regulującego zakleiłem go co prawda ale niedokładnie i dalej sie leje ale mniej!!! :)

pompiarze wykluczali wtryski z przyczyna błednego odczytu dawki ale może i sie mylą

podjade do nich niech sprawdza jeszcze wtryski

układ paliwowy czysty nowa pompa paliwa w zbiorniku i nowy filtr (ok 800km na nim przejechałem) na wszelki wypadek upuscilem rope z odstojnika:)

od czasu swirowania zrobilem juz jakies 500 km i działa bez problemu

dodam ze dynamika silnika pozostala!!!

ale co z tą błędna dawka :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: