Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam, od jakiegos czasu, zazwyczaj rano po przekreceniu stgacyjki i odpaleniu swieci mi sie - tak lekko tylko - kontrolka ABS'u. Zazwyczaj jak gdzies stane i wylacze auto to pozniej po odpaleniu juz tego nie ma. Co jeszcze - dzieje sie tak raczej w wilgotne, deszczowe dni. Bo zaraz bo kupnie auta nie bylo tego ale pogoda byla sloneczna wtedy.

Wiecie o co moze chodzic??

Pozdro...

Opublikowano

Witam

Moim zdaniem to przelamany przewod od czujnika abs`u,

musiasz wykrecic czujnik i sprawdzic miernikiem przeplyw pradu i poruszac przewodem(dwie zyly). Mialem tak w e32, powymienialem przewody od czujnika i wszystko OK.

pozdrawiam

Opublikowano
Hmm to że kontrolka ABS tak lekko świeci przy odpalaniu to normalka ale że świeci już po odpaleniu to coś jest nie tak. Jak piszesz że oddajesz do servisu to sprawdzą.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Panowie, wczoraj w nocy wróciłem z wakacji i było wszystko ok. Rano odpaliłem swoje E46 i palą się dwie kontrolki na pomarańczowo - od DSC i ta od hamulca ręcznego. Co to może być. Proszę o radę