Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! jestem od3 tygodni szczęśliwym posiadaczem e-39 530d kombi 2001r.Ale mam pare drobiazgów które mnie nurtują;wyłancza mi się dzwięk w środku jak najadę na dziure a póżniej sam się włancza jest w nim duży ekranik tv i navi podłączyłem wzmacniacz subboofer dvd jest super ale ten brak dżwięku poraża,szyberdach uchylasię do góry ale nieodjeżdża do tyłu jak poznać silnik w dobrej kondycji prostymi sprawdzeniami 530d 193km.Jeżdziłem wcześniej benzyną 2,5 v6 24v mondeo i aż niechce mi się wierzyć ze diesel 3L. po mieście spala mi 8,5 l.ropy przy zachowaniu takich osiągów 8s,do100km prędkość maks sprawdzałem 230km/h jestem zakochany!!!.Nigdy nie miałem diesla dla tego prosiłbym o porady doświadczonych posiadaczy tych cudownych bryczek,a i jakie przebiegi robią takie silniki mój ma troche przejechane??dlatego chciałbym wiedzieć ile mi tej radości z jazdy poda!pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuje!
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam! jestem od3 tygodni szczęśliwym posiadaczem e-39 530d kombi 2001r.Ale mam pare drobiazgów które mnie nurtują;wyłancza mi się dzwięk w środku jak najadę na dziure a póżniej sam się włancza jest w nim duży ekranik tv i navi podłączyłem wzmacniacz subboofer dvd jest super ale ten brak dżwięku poraża,szyberdach uchylasię do góry ale nieodjeżdża do tyłu jak poznać silnik w dobrej kondycji prostymi sprawdzeniami 530d 193km.Jeżdziłem wcześniej benzyną 2,5 v6 24v mondeo i aż niechce mi się wierzyć ze diesel 3L. po mieście spala mi 8,5 l.ropy przy zachowaniu takich osiągów 8s,do100km prędkość maks sprawdzałem 230km/h jestem zakochany!!!.Nigdy nie miałem diesla dla tego prosiłbym o porady doświadczonych posiadaczy tych cudownych bryczek,a i jakie przebiegi robią takie silniki mój ma troche przejechane??dlatego chciałbym wiedzieć ile mi tej radości z jazdy poda!pozdrawiam i z góry serdecznie dziękuje!

WITAM

MAM TAKIE AUTO JAK TY TYLKO LIMUZYNę I MIAłęM TEN SAM PROBLEM Z RADIEM. DO DZISIAJ NIE WIEM CO BYłO BO FACHOWIEC KTóRY MI TO NAPRAWIł NIE CHCIAł POWIEDZIEć TYLKO SKASOWAł DWIE SETY I DZIAłA. Z TEGO CO WIDZIAłEM TO RADIO MAMY Z TYłU W BAGAżNIKU PO LEWEJ STRONIE OBOK ZMIENIARKI I ON TAM TO ROZBIERAł. JEżELI CHODZI O SILNIK TO REWELKA, TYLKO DBAJ O NIEGO, PILNUJ OLEJU I SPRAWDZAJ JEGO POZIOM. JA JEżDżę OD OśMIU MIESIęCY I TEż JESTEM ZAKOCHANY W TYM AUCIE.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Mam ten sam objaw. Wyciągałem z bagażnika radio i sprawdzałem czy to może tzw. ,,zimny lut" ale nic nie znalazłem.

Aczkolwiek po tej operacji było dobrze przez jakiś miesiąc, teraz znów to samo.

Jeśli możesz to podaj namiary na fachowca!

Do Tarket

Po jakim mieście ty jeździsz? W Warszawie touring z tym silnikiem w automacie pali 11l.