Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Moje auto ma siwe zderzaki oraz progi. Ponieważ progi się trochę poprzecierały chciałem odnowić powierzchnię. Niestety dostępne na rynku materiały do konserwacji powierzchni progów mają jaśniejszy odcień niż ten oryginalny. Czy znacie może kod koloru na siwe progi, lub czy ktoś z was malował progi środkiem w sprayu i może takowy polecić.

Dodam, że bawienie się w wizytę u lakiernika mnie nie zadowala, gdyż koszt jest zbyt wysoki (ok 200zł od elementu).

Pozdrawiam

Opublikowano
Ja malowałem progi, też mam szary kolor:)w sklepach lakierniczych bez problemu kupisz specjalny lakier do progów koszt to ok 37zl o ile dobrze pamiętam.Są tylko 2 kolory czarny i szary(efekt baranek taki jak oryginalnie pomalowany próg)Malujesz pistoletem "ropownicą" :) malowania nie da sie spie... :D wychodzi bardzo fajnie :) postaram sie zdobyć nazwe tego lakieru
Opublikowano

Zakupiłem baranek w sprayu - ładnie się prezentuje na kawałku metalu - natomiast ma jaśniejszy odcień niż zderzaki.

Innych odcieni nie znalazłem - trudno będą jaśniejsze.

Opublikowano
Posmaruj progi woskiem do czarnych lakierow lub jakąs pastą do polerki czarnych karoserii .Musza byc czarnej konsystencji. To moj sprawdzony patent Zona ma audi B3 i miala siwe zderzaki Rok temu wysmarowalem je takim woskiem i do tej pory trzyma po mimo bardzo wielu wizyt w myjniach.Ciezko zmyc taki wosk z plastikow a efekt jest extra. Chyba to opatentuje :wink: Uzywanie tradycyjnych czernideł to tylko strata kasy . A malowanie hmm efekt taki ze wyglada potem jak malowane Pozdrawiam