Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Problem jak w temacie, całkowicie wpadł pedał sprzęgła. Sprawa wydała mi się bardzo oczywista ale po pół dnia spędzonym w kanale już taka nie jest. Ale po kolei:

- stawiałem na wysprzęglik ale po obejrzeniu go z kanału nie stwierdziłem żadnych wycieków, mimo to rozłożyłem i zmieniłem uszczelniacze

- następnie pompa przy pedale( dojście masakra) ale tam również żadnego wycieku, również zmienione uszczelniacze

-sprężyna od pedału sprzęgła jest jakaś dziwna najpierw stawia opór później wciąga pedał- ale tak chyba musi być choć bardzo dziwnie się ta spręzyna opiera o karoserie( z jednej strony śruba a z drugiej się opiera o karoserie chć jakoś dziwnie ma luz i nie bardzo wiadomo gdzie powinna się opierać)

- próba odpowietrzenia- niby płyn z wysprzęglika poleciał ale w układzie nadal nie ma ciśnienia

W sumie to po tych wszystkich zabiegach już się poddałem, myślę jeszcze o dolaniu płynu ham. ale jak zaglądałem w zbiorniczek wydawało się sporo ponad min.

Panowie ręce mi już opadły.

Jeśli ktoś ma jakieś pomysły to słucham>

Pozdrawiam

TOMEK[E32]730
Opublikowano

A jak odpowietrzałeś??

Ja to robie tak:

Wyciagam cały płyn ze zbiorniczka strzykawką z cienkim nylonowym przewodem na końcu (jak do kroplówki) długości około 20cm.

potem wciągam płyn do strzykawki i pompuje go przez przewód bezpośrdnio do pompy aż się pedał podniesie.

Teraz już normalne odpowietrzanie, czyli jedna osoba 10x wciska, druga otwiera odpowietrznik przy wysprzęgliku, cały czas kontrolujecie poziom płynu w zbiorniczku.

Dwa - trzy razy i musi być odpowietrzone, jak nie to gdzieś jest wyciek.

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Opublikowano

witam, miałem taki problem z pedałem sprzęgła, wpadł on w podłoge

ale powodem były urwane śruby którymi jest przymocowana pompka,

ale to chyba byś zauważył :!: