Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam sprężarka klimy w mojej 318i buczy, nie cały czas ale przewarznie na 2 i 3 biegu, burzy tak przez jakiej 5 sekund i przestaje i po paru minutach znowu, któregoś dnia spryskałem ją WD 40 i przez jakiś tydzień chodziła cicho ale teraz znowu to samo. Co można z tym zrobićn i dla czego tak sie dzieje, ma ktoś jakiś pomysł, pozdrawiam i dziękuję.
Opublikowano

u mnie buczenie jest cały czas i obawiam się że to będzie łożysko :/

sprawdź na postoju czy jak zwiększasz obroty silnika to buczenie pojawia się i w jakim zakresie obrotów

pozdrawiam

www.bmw-3city.pl
Opublikowano
na wolnych obrotach też buczy ale tylko w przedziale 2 2,5 tyś obrotów. A takie łożysko to drogie jest, da się je wymienić? pozdrawiam.
Opublikowano
to czy jest to wina konkretnie łożyska to musiał by już osądzić specjalista samo łożysko to jest groszowa sprawa ale wiąże się to z demontażem kompresora i rozebraniem go na części nie orientuje się gdzie mogą takie usługi wykonywać ia jaki byłby koszt całęj usługi
www.bmw-3city.pl