Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

poniewaz cena bezyny w tym kraju to pomalu jawne zlodziejstwo przymiezam sie do zalozenia instalacji gazowej do mojej e39 528 kombi, bylem u znajomka co gaz zaklada, polecil mi brc, twierdzi ze tych zaklada najwiecej i poleca ale nie w tym problem, pod kolem zapasowym mam pompe od nivo, znalazlem informacje na forum ze nieby mozna ja przeniesc w inne miejsce ale zadnych szczegolow,

mam wiec pytanie do uzytkownikow wersji touring z nivo, jak poradzili sobie z zalozeniem butli? gdzie przeniesli ta pompe? czy ona musi pracowac w pozycji poziomej czy pionowo mozna ja tez postawic? opis i ewentualnie fotki bardzo by mi pomogly, dziekuje za wszystkie informacje

aha moze ktos juz przerabial ten problem i ma sprawdzony warsztat w okolicach opola, wroclawia moze byc tez na slasku to tez prosze o info

dzieki i pozdrawiam

przemek

Opublikowano

mam wiec pytanie do uzytkownikow wersji touring z nivo, jak poradzili sobie z zalozeniem butli? gdzie przeniesli ta pompe? czy ona musi pracowac w pozycji poziomej czy pionowo mozna ja tez postawic? opis i ewentualnie fotki bardzo by mi pomogly, dziekuje za wszystkie informacje

Zbiornik w kole 48 l, mechanizm nivo zamontowany na zbiorniku. Nic nie przeszkadza, nic nie zahacza, podloga ladnie przylega.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano

Zbiornik w kole 48 l, mechanizm nivo zamontowany na zbiorniku. Nic nie przeszkadza, nic nie zahacza, podloga ladnie przylega.

mozesz wrzucic fotke jak to u ciebie wyglada?

masz sedana czy kombi?

podobno mozna przeniesc ta pompe gdzies i dac max butle jaka sie miesci "w kole"

no i jeszcze pytanko, ile mozesz zatankowac do butli 48l? i na ile km starcza ci gazu?

pozdrawiam

przemek

Opublikowano

mozesz wrzucic fotke jak to u ciebie wyglada?

masz sedana czy kombi?

podobno mozna przeniesc ta pompe gdzies i dac max butle jaka sie miesci "w kole"

no i jeszcze pytanko, ile mozesz zatankowac do butli 48l? i na ile km starcza ci gazu?

pozdrawiam

przemek

Mam kombi.

Zdjecia - nie wiem na kiedy dam rade.

Podobno wchodzi 60l jak nie ma nivo.

Do 48l butli wchodzi 37-38 l LPG, w trasie wystarcza mi to na 260-280 km, miasta nie licze ;) czasami 180-200

Tomek

Opublikowano

Mam kombi.

Zdjecia - nie wiem na kiedy dam rade.

Podobno wchodzi 60l jak nie ma nivo.

Do 48l butli wchodzi 37-38 l LPG, w trasie wystarcza mi to na 260-280 km, miasta nie licze ;) czasami 180-200

bardzo dzieki za info ;-)

a jak masz ta pompe przytwierdzona do butli? z obudowa czy bez?

jak dasz rade z fotkami to podeslij, pokaze gazownikowi moze tez zamontuje

pozdrawiam

przemek

Opublikowano

pozdrawiam

przemek

Jest z cala obudowa. Postaram sie zrobic Ci zdjecia.

Tomek

Opublikowano

pozdrawiam

przemek

Jest z cala obudowa. Postaram sie zrobic Ci zdjecia.

super :cool2:

czekam ;-)

pozdrawiam

przemek

Opublikowano

czekam ;-)

Niestety moje auto pojechalo na wczasy ;) i wroci dopiero w piatek, wtedy postaram sie podeslac to zdjecie.

Tomek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sorki, ze tak dlugo, oto obiecana fotka:

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//lanciapolska.org/tomek/nivo-lpg.jpg

Tomek