Skocz do zawartości

utrata mocy, brak przyśpieszenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam!

"mam problem z silnikiem 2,5 TDS a mianowicie ostatnio dość często

zdarza się, że nagle traci moc i słabo ciągnie (jakby miał 70KM)

generalnie silnik pracuje równo i pali na wszystkie cylindry, diagnoza komputerowa niczego nie wykazała"

to fragment jednego z postów - i u mnie dzieje się dokładnie to samo. Jest wiele postów na ten temat, jednak nigdzie nie znalazłem odpowiedzi, czy i w jaki sposób ktoś sobie z tym poradził.

Co do sugestii niektórych użytkowników aby wymienić filtry, olej itd to jestem świeżo po ich wymainie - mimo to auto dalej dziwnie się zachowuje. Byłem z tym w warsztacie, nie bardzo wiedzieli co jest nie tak. Diagnostyka komputerowa nic nie wykazała. W końcu padła teza, że to problem z przepływomierzem. Po jego przeczyszczeniu auto zachowywało się lepiej, lecz tylko przez 2 dni..... Teraz znowu auto strasznie się muli, nie dzieje się to stale lecz bardzo często.

Proszę o pomoc; użytkownikiem BMW jestem bardzo krótko i bardzo dziwi mnie zachowanie mego autka

Opublikowano
podłaczyc go pod kompa i sprawdzic przepływke pod kątem podawanych przez nia parametrów prawie 100 % wykrywalnosci usterek przepływki sprawdzic czujnik doładowania turbiny sprawdz wszyskie gumy odpowiadajace za szczelnosc układu dolotowago
POZDRAWIAM !!!
Opublikowano
  • Autor

dzieki! co do przepływomierza to już mi go sprawdzali na kompie, więc nie wiem.... czy to możliwe że on raz pracuje, a inny razem nie?! czy jak "pada" to na amen? no ale sprawdzę ten czujnik i przewody. Jakby były jeszcze jakieś podpowiedzi to byłoby super :-)

pozdrawiam

Opublikowano
  • Autor
a może to wina katalizatora? czy demontaż katalizatora może pomóc????
Opublikowano
sprawdz caly uklad zasilania ,od pompki w zbiorniku do filtra paliwa ,widzisz w TD czyTDS nie moze byc najmiejszej nieszczelnosci.Pozatym moze masz cos z paliwem moze jest w zbiorniku woda jesli tankujesz male ilosci paliwa musisz czesciej usuwac wode moze masz cos ze smokiem