Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam kilka pytań odnośnie BLOS-a wiem wiem szukałem na forum ale nic nie znalazłem pytanie pierwsze czy montując BLOSA muszę wyrzucić mikser gazu? Czy BLOSA zakładam zaraz przed przepustnicą? Jak go ustawić i co daje dzięki chłopaki za odpowiedzi pozdro!!!!!!!!!! :cool2:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Dojrzewam powoli do montażu Blos'a w moim E-34 535,bo na mikserze jazda do 80% wciśnięcia gazu i ryzyko że przy redukcji z kick down wystrzeli.Próbowałem już różnych ustawień gazu i wychodzi że elektronika się"nie wyrabia" - po puszczeniu pedału gazu i ponownym dodaniu do końca lubi strzelić.Reduktor wyrabia max-duża "patelnia"- wracałem niedawno z Chorzowa(koncert Red Chot Chili Peppers) i na banie bez problemu 190km/h.Byłbym wdzięczny za kilka fotek Blosa zamontowanego w aucie z silnikiem 3,5l bo jakoś nic nie mogę zlokalizować na forum.Oczywiście mile widziane będą również uwagi na temat montażu i eksploatacji.Moja bumka pali w mieście20l gazu na 100km,za miastem ok14-15 przy 140km/h.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
powiem ci mam blosa w 535 e34 .. i kręci sie na maxa nigdy nie strzelił ( pod warunkiem ze nie bierze lewego powietrza itd ) tylko ... spalanie w miesice ok 25l trasa ok ok 12 ale nikt nie umie tego wyregulować tak naprawde ruletka ale generalnie polecam bo zupełnie inna jazda

" I want to fly into your sun

Need faith to make me numb

Live like a teenage christ

I'm a saint, got a date with suicide. "

Opublikowano
czy ktos wie skad jeszcze mozna kupic teggo blosa??poza allegro wiem ze to jest produkcji wloskiej ale na wloskim ebayu igoogel nic nie widac i nic nie slychac.pytam dlatego zeby ominac posrednikow z allegro moze ta informacja sie i innym przyda

MY NAME IS, KRZYSIU JEZYNA ZE SZCZECINA :wink:

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=60823 ZOBACZ TO!!

http://img261.imageshack.us/img261/6339/logorot125ee4.jpg

Opublikowano
ja nie mam pojecia u mnie cos po 350zł sprzedają gazownicy ... hehe ale ... i tak parwie nikt nie umie tego wyregulować wiec ruletka ze spalaniem ... ale fakt ze na gazie chodzi super pięknie kręci i nie strzela ..

" I want to fly into your sun

Need faith to make me numb

Live like a teenage christ

I'm a saint, got a date with suicide. "

Opublikowano
Witam!

Dojrzewam powoli do montażu Blos'a w moim E-34 535,bo na mikserze jazda do 80% wciśnięcia gazu i ryzyko że przy redukcji z kick down wystrzeli.

Pomiń ten etap "dojrzewania" i przerób od razu na IV gen. Sprzedałem niedawno blosa za 240zł. Po tyle mniej więcej chodzą używki na allegro.

peace & love
Opublikowano
a blos to rtfale uzadzenie ,czy latwo psujace sie i moge kupic taki co bedzei popstuty????

Hm... Jest takie powiedzenienie, że "Rosjanin to nawet kulkę ze stali może zepsuć" :D

Blos ogólnie rzecz biorąc to urządzenie trwałe ale może być uszkodzony np. poprzez strzały gazu co od razu zauważysz po mocno zacinającej się tuleji przepustnicy. Może wystąpić również parę innych mankamentów. Nie sądzę żeby ktoś sprzedawał uszkodzonego blosa.

peace & love