Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Szybkie pytanie. Chce kupić felgi 9Jx16 et 30 na tył. Mam zawieszenie M-technic. Od wewnetrznej strony mam gdzies o 1 cm zmniejszone ranty. Czy jest możliwe żeby nie obcierało? Jesli tak, to jakiej szerokości mam założyć opone? Wykluczam wynalazki typu 215/30/16. Chce, aby koło miało prawidłową średnice.
Opublikowano

Kurcze. Na 9 cali musiałbyś założyć słuszne oponki aby nie wyglądało to śmiesznie. Jakieś 235 lub 245. A wtedy jeśli chcesz aby średnica koła była podobna do oryginału musiałbyś włożyć 235/45/16 lub 245/45/16.

1. Jak założysz takie laczki z et30 może obcierać.

2. Jak założysz takie laczki to samochód będzie duuuużo gorzej przyśpieszał i więcej palił.

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Wiem dlatego myśle o jakichś 215 np na tył, tylko jak pisałem, żeby nie był to profil np 30, bo i takie wynalazki widzialem jak koła komuś sie nie chciały zmieścic :duh: To też pytam jakie mam możliwości (o ile wogole jakies mam :doh: )
Opublikowano

[/b]Bieniu masz tu fajny link i sobie sprawdzisz.

http://www.miata.net/garage/tirecalcold.html

Ja już sprawdzałem. Rozumiem że w Twoim samochodzie seria to 185/65/15. Jeśli chcesz założyć 215 i mają mieć taką średnicę jak oryginały to 215/50/16. Jest tylko mały problem. 215 na feldze 8 cali jeszcze w miarę pasują ale już prawie wystają poza obręcz. A w feldze 9 cali będzie wyglądało to tak :duh:

Moja propozycja jest taka abyś odpuścił sobie te 9 cali. Z naszymi malutkimi silniczkami to 7 lub max 7,5 cala :D

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
dzieki za linka, zaraz zczaje. U mnie seria to 205/60/15 i takie też mam. Felgi ATS 7,5J. Na tych kołach musze powiedziec że nawet sie toczy. Ale nie bede zakładał 235 jak to niektórzy robia a silnik maja 1.6 :duh: Szukałem jakichs felg fajnych ale nic nie ma o szerokości 7, 7,5, aż wreszcie natrafiłem na borbety przod 7,5 cala et35 (opony chciałem 195 załozyc) a na tył mają 9 cali et30 (chciałem naciągnac mniej wiecej 215). Z wyglądem by mogło być, tylko nie chce robic dziadostwa, żeby mi potem obcierało na naszych wspaniałych równych drogach. :mad2: