Skocz do zawartości

[E36] sekwencyjny wtrysk LPG i wysokie obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Wiatm

Zalozylem do mojego autka 325i ,sekwencyjny wtrysk gazu firmu KME Diego , tyle ze montowali mi w bytomi w bosch service.I mam pytanko na ile obrotow wam sie wkrecaja silniki pracujace na gzie, bo moj kreci sie max na 5.500, pan od gazu powiedzial mi ze to tak ma byc bo wtryskiwacze z gazu glupieja przy takich obrotach i ze to bardzo zle jak silnik wkrecam na takie obroty bo go zniszcze, ale moim zdaniem skoro odciecie zaplonu BMW zrobilo na ok 6.500 to chyba tak ma byc , a jego teorije cos do mnie nie przemawiają.Na benzynie wszystko jest ok i silnik sie kreci normalnie.Acha i powiedzial jeszcze ze moze mi tak ustawic system zeby powyzej tych 5500 przelanczal na benzyne, czy to dobry pomysl???

Kwaq

Edytowane przez kwaq
Opublikowano

Z autopsji znam instalację BRC Sequent i tam nie ma żadnych problemów z dochodzeniem do końca obrotów. Co najwyżej jak już jest końcówka gazu (a wyjeżdżam zawsze butlę do dna) i docisnę do końca obrotów to czasami wskoczy na benzynę bo nie wyrabia z ciśnieniem na szynie wtryskiwaczy i z tego powodu nie jest w stanie wtrysnąć mieszanki odpowiedniej do warunków.

Odcięcie działa dokładnie w momencie w jakim występuje przy benzynie.

Problem może leżeć w zastosowanych wtryskiwaczach - po prostu mogą się nie wyrabiać i stąd taki efekt. Czytałem o takich problemach na jakimś forum Hondy, ale tam się silniki jeszcze bardziej kręcą.

Pozdrawiam

- Sim One -

Opublikowano
Napisz gdzie dokladnie pracuje ten fachowiec ;) Zeby wszyscy wiedzieli, gdzie nie montowac szprycy gazu.

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano

Instalacje montowałem w Bytomiu ul.Miechowicka-pawileon, jest to BOSCH-SERVIS, zakład te został mi polecony przez __Kai__ , montował on instalacje w tej firmie do takie samego silnika tylko w 5 , podobno miało być super , ale tak ni jest :evil: , zaraz jade obedrac homologacje , porozmawiam jeszcze raz z tym panem, ale wydaje mi się że dyskusja bedzie bezsesowna,bo ma on swoje racje i raczej nie przyjmuje innych argumetow.Nie wiem co mam zrobić, może napisze do centrali BOSCH-SERVIS ,bo troche kasy dałem za tą instalacje, i chciałbym żeby to działało tak jak należy.

Pozdrawiam Kwaq

Opublikowano

Mam instalacje DIEGO w 535, kumpel ma identyczna w E36 320

W obu przypadkach dziala bez zarzutu, wkreca sie tak jak powinno. Wiec mechanik do d...

było... E30 320, E30 325ix, E34 535iA, E46 330xd