Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, co mam zrobić by podłączyc telefon w bmw e 60, mam navi buisness, i w I drive mam odnośnik do telefonu, ale kiedy go włączam to pokazuje mi brak telefonu, na pewno nie ma blutootha, bo to model z 2003 roku, czy coś muszę dokupić?
Liczy się tylko bmw!!:)
Opublikowano
skad pewność ze nie masz blutootha? przecież wychodziły duzo wcześniej wiec raczej nie mozesz wykluczyć ze masz. Masz moze Nokie z blutoothem? Nie zady telefon wspołpracuje z tym autem. Ja mam N 6230i i wszystko ładnie śmiga
Opublikowano
a jak udalo Ci sie go podlaczyc? Ja mam e60, mam bluetooth, a takze telefon w podlokietniku. Ten oryginalny w samochodzie zostal wykryty przez bluetooth w samochodzie i moge z niego korzystac, ale gdy probuje polaczyc sie z nokia 6230, 6230i albo 6280 to bluetooth wykrywa te telefony, ale nie moge z nich dzwonic. Wchodze w menu Communication i mam napisane INSERT SIM CARD. Czy on caly czas bierze pod uwage tylko ten telefon ktory jest w podlokietniku. Co mam zrobic?

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
za pierwszym razem musiałem sparować telefon z autem musiałem podać kod zabezpieczający przy połaczeniu z telefonem i dopiero się połaczył z nokią. Teraz wystarczy ze mam uruchomiony w telefonie bluetooth i jak wchodze do auta łaczy się z telefonem sam automatycznie nawet jest to niezaówazalne.
Opublikowano

w menu comunikacja musisz znalesc i wlaczyc bluetooth potem odpalasz telefon szukasz urzadzenia powinno wykryc tobie urzadzenie bmw, nastepnie kojarzysz je ze soba i to tyle.

pozdrawiam.

Opublikowano
Niestety menu comunikacja nie mam opcji bluetooth? w podłokietniku znalazłem jakieś gniazdo, podobne do jacka? może tam powinienem cos podłączyć???
Opublikowano
poza tym w menu komunikacja nie ma nic, wyswietla się tylko napis mobile phone not instaled i to wszystko, może mam coś namieszane w oprogramowaniu??
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
witam ja też mam z tym telefonem problem sparowałem go z autem telefon wykrył BMW kod też podałem i na tym koniec , nie działa coś źle zrobiłem :?:
Opublikowano
a na telefonie wyświtliło Ci ze połączyło z bmw i czy masz pokazaną na dole wyswietlacza navi ikonke takiego nadajnika ?
Opublikowano
na telefonie pokazało że polączono z BMW po wpisaniu kodu do telefonu wpisałem kod w navi i w tym momencie już dalej nic nie idzie zrobić od tego momentu już nie może ustanowić połączenia z samochodem ale szukając nowe urządzenie to go znajdzie , dziwne co może być nie tak ??? Telefon to Nokia N70 a auto kupione z zagranicy rok. 2006
Opublikowano
dzisiaj sprawdziłem z innym telefonem z siemensem i działa :P ale czemu nie działa z moją Nokią N70 ? :cry2: czy trzaba w serwisie coś przy samochodzie zmienić ?
Opublikowano
dzisiaj sprawdziłem z innym telefonem z siemensem i działa :P ale czemu nie działa z moją Nokią N70 ? :cry2: czy trzaba w serwisie coś przy samochodzie zmienić ?

Nie wszystkie telefony wspolpracuja z BMW. W oficjalnej liscie zalecanych przez BMW komorek Twoj telefon (Nokia N70) nie wystepuje w ogole. To jest prawdopodobnie przyczyna Twoich problemow.

Piotr

Opublikowano

To jeszcze raz ja. Poszperalem troche po innych forach i inni uzytkownicy potwierdzaja rowniez, ze Nokia, seria E oraz seria N nie funkcjonuja w E60/61. Tak wiec zostaw auto w spokoju, nie jest niczemu winne :lol:

Piotr

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ja mam auto z org. telefonem BMW. Mam także K750i, który występuje w spisie telefonów współpracujących z E60 (można je nawet sparować). Ale w serwisie powiedzieli mi, że jeśli auto posiada telefon(posiada także BT) to są problemy aby taki tandem działał. Ja to załatwiłem inaczej - kupiłem poprostu kartę startową:P , a w swoim telefonie ustawiłem funkcję przekierowania na tel. w aucie jak nie odbieram połączenia. Jeśli chodzi o modele bez org. telefonu to będa działać telefony tylko w autach wyposażonych w BT. Można wtedy dokupić podstawkę/gniazdo do wkładania telefonu i jest git. :cool2:
Opublikowano
W ASO powiedzieli że nic mi z tym nie są wstanie zrobic więć kupiłem nowy telefon samsunga e350 i jest git :dance:
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
ja mam telefony nokia 6233 oraz sony ericssona k800i no i oczywiście telefon w podłokietniku w samochodzie. dzwoniem do serwisu powiedzieli że te dwa telefony nokia 6233 oraz sony ericssona k800i współpracują z moim samochodem (sprawdzili numer nadwozia) Telefony widzą samochód a samochod widzi telefony ( i tylko tyle). Na tym koniec sukcesu nie ma niestety komunikacji interfejsów pomiędzy samochodem a telefonami. Na forach zagranicznych czytałem o adapterach do telefonów instalowanych w skrytce - może to one pozwolą załatwić temat komunikacji ? Adaptery są wsadzane w miejsce telefonu samochodowego z odpowiednią przejściówką trochę kosztują i są przypisane określonemu telefonowi np.(http://www.bimmernav.com/store/catalog/product_info.php?cPath=37&products_id=96). Może ktoś załatwił podobny problem inaczej ?