Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam m40 1.6l i chce wymienic na m43 1.8l powiedzcie co musze wymienic wraz z silnikem a co przerobic by all smigalo to ze alternator pompa wspomagania to juz wiem ale co jeszcze musi byc wymieniane

przeplywomierz ?

jakies czujniki?

komputer ?

instalacje ?

modul ?

krokowy?

itd ???

prosze o szybkie osoby a szczegulnie osob ktore juz robily ow wymiane Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświerzam temat. A więc po przeszukaniu forum dokładnie co trzeba by zrobić aby to gadało nic konkretnego nie znalazłem. Więc bardzo proszę o porady userów co ten temat na własnej skórze przerabiali. Nie wiem dlaczego alternator i pompę trzeba wymienić, co kolega wyżej napisał? Co konkretnie (oprucz samego śilnika) trzeba kupić, jakieś przeróbki itd.

1. silnik

2.

3.

4. itd.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

Opublikowano
Odświerzam temat. A więc po przeszukaniu forum dokładnie co trzeba by zrobić aby to gadało nic konkretnego nie znalazłem. Więc bardzo proszę o porady userów co ten temat na własnej skórze przerabiali. Nie wiem dlaczego alternator i pompę trzeba wymienić, co kolega wyżej napisał? Co konkretnie (oprucz samego śilnika) trzeba kupić, jakieś przeróbki itd.

1. silnik

2.

3.

4. itd.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

dlatego ze w silniku m40 jest pasek lklinowy w silniku m43 sa paski wielorowkowe mozesz prubowac zmienic same kola ale jaki bedzie efekt nie mam pojecia

bo konsyltacji z fachowcem w tej dziedzinie wycofalem sie z tego waspa poniewaz zakup samego silnika to tylko poczatek botem dalej ida koszta

i nie bylo mnie stac na waspa za 2000 2500 tys mialem na to przeznaczone 1700zl w ktorych nie mialem sie mozliwosci zmiescic