Skocz do zawartości

Problem z zapalaniem i obrotomierzem w bmw 318i e36 z gazem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam posiadam Bmw 318i e36 sedan rok94. mam problem tego typu że podczas przekręcenia kluczyka mój obrotomierz unosi się do prawie 1000obr. a po wyjęciu kluczyka opada po 5sekundach na zero.to pierwsza częćść problemy DRUGA : to że czasami po przekręceniu kluczyka obrotomierz zaczyna wariować od 0 - 7tys. obrotów i tak skacze, jeśli takie zajście się pojawi to nie mągę odpalić samochodu dopiero po kilku próbach odpalania kiedy obrotomierz przestanie wariować slinik normalnie odpala i chodzi na równych obrotach..robiłem reset kompa, byłem na diagnostyce komputerowej która nie znalazła żadnych błędów w komputerze..nie mam pojęcia jak to naprawić i gdzie tkwi problem.dodam że posiadam gas sekwencyjny (IIgeneracji).proszę o jakieś rady
Opublikowano

Niestety nie znam odpowiedzi na twój problem, ale nie możesz mieć gazu sekwencyjnego II generacji, sekwencja to III lub IV generacja.

Jeśli masz instalkę II generacji to nie powinna ona mieć wpływu na wskazania obrotomierza.

Dziwne, że komputer nie wykrywa tego rodzaju błedu. Może czujnik.